AnnonceLuk annonce
Borger handlede hurtigt og slukkede brand

17-06-2020

Et cigaretskod startede brand i vejgrøften ved kornmark. Heldigvis fik en borger slukket branden, inden den bredte sig til kornmarken eller andre steder. Privatfoto.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

En borger har netop slukket en mindre brand i en vejgrøft på Raklev Høje forårsaget af et cigaretskod, som let kunne have bredt sig og være blevet til en markbrand. 

En person har smidt et cigaretskod fra sig i grøften på Raklev Høje, men heldigvis lugtede en borger ilden inde fra sin have, så røgen længere nede ad vejen og handlede hurtigt. Han hældte vand på nogle vandkander sammen med sin hustru, og kørte derefter til åstedet, hvor der var ild i rabatten. Flammerne havde fået fat i en hel del tørt græs og ukrudt i rabatten, der kort forinden var blevet slået. Efterfølgende kom Klaus Kloakservice tilfældigt forbi, og man efterslukkede gløderne i rabatten for en sikkerheds skyld. 

Nu håber borgeren, at folk vil tænke sig om fremover, inden de bare smider en cigaret eller lignende fra sig, især da landskabet er meget tørt lige nu.

Det er meget tørt rigtig mange steder i landet lige nu. Hele foråret har man fået meget mindre regn end, hvad der er normalt for årstiden, og Kalundborg Kommune er bestemt ikke nogen undtagelse. Faktisk er hele kommunen i højrisiko for tørke, hvis man kigger på tørkeindekset fra DMI. Bedre står det ikke til med Vestsjælland, der er farvet rødt for at markere meget høj risiko for brandfare.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0