AnnonceLuk annonce
Igen problemer i belastet område

22-10-2016

Flere brande i denne uge har skabt utryghed på Klosterparkvej. Foto: Jens Nielsen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

I de sidste par uger har området omkring Sct. Olaiparken/parkeringspladsen ved den tidligere Ulshøjskole i Kalundborg, hvor der i dag er Ungdomsskole, 10. Klasse Center, tandklinik og Musisk Skole, været præget af bilafbrændinger og voldsomt hærværk på biler. Sct. Olaiparken er et område, der tidligere har haft lignende problemer.

Området omkring Sct. Olaiparken i Kalundborg har i den seneste tid været præget af hærværk på biler samt bil- og containerafbrænding. For to uger siden blev to biler smadret af sten mm. på parkeringspladsen bag Sct. Olaiparken henholdsvis mandag og torsdag nat. I denne uge har der været påsat brand af biler og container mandag, tirsdag og torsdag nat. Det er ikke første gang, at området døjer med bilafbrændinger og ballade, og mange er bekymrede for, hvad der sker i Sct. Olaiparken og området omkring, da det er et område, der i mange år har været præget af uroligheder og ballade, dog i nogle perioder mere end andre.

Sct. Olaiparken har i mange år været et socialt belastet område, og har tidligere haft problemer med bilafbrændinger og ballade, hvilket nu igen er blusset op. Tidligere i Kalundborg havde man SSP medarbejdere, der var synlige på gaden, men det har man ikke haft, i hvert fald, i de sidste fire år. Det foruroliger flere, at man ikke netop har en gademedarbejder, der er synlig i det miljø, hvor der er problemer. Bl.a. er Enhedslisten i Kalundborg bekymrede for, hvad der sker i området, og foreslog derfor, til de seneste budgetforhandlinger, at man brugte nogle penge på bl.a. netop SSP området - og en gademedarbejder.

”Vi kan se, at der er alvorlige problemer i området, og derfor foreslog vi også, at man skulle afsætte 1,5 mio. kr. til tre ekstra medarbejdere i SSP-enheden. 2017-2020. Derudover at man også etablerer en gademedarbejder/veterankoordinator-funktion i Jobcenteret for de ca. 200 veteraner, der i dag er i kommunen. Planen for gademedarbejderen var netop også at være en hjælp til kommunens udsatte borgere. Men sådan gik det ikke. Vi fik 300.000 kr. til inklusionscentrene,” siger Niels Erik Danielsen (EL).

Gitte Johansen (V), der er formand for Børn- & Familieudvalget er enig i, at der er nogle problemer i området pt., men hun mener også, at der er mange gode tiltag, som har virket i området i mange år, og at der derfor har været forholdsvis roligt.

”Lige nu bliver der arbejdet på højtryk, og vi forsøger at finde ud af, hvad vi kan gøre for at skabe ro i området igen. Og er der ikke ressourcer til at skabe ro, bliver det en politisk sag, men indtil da arbejder de forskellige instanser på, hvordan de kan stoppe det. Men det er klart, at hvis ikke de indsatser, vi laver, er gode nok, kommer der en indstilling fra administrationen til budgettet. Men man kan jo altid ønske sig mere, men vi har endnu ikke fået nogen besked om, at det vi har og gør, ikke er godt nok, og at det ikke virker. Vi har rigtig mange indsatser på det område,” siger Gitte Johansen.

Ungdomsskolen i Kalundborg har bestyrelsesmøde snart, og et punkt på dagsordenen til mødet vil netop være Sct. Olaiparken, da man på Ungdomsskolen har en klar fornemmelse af, at der er problemer i området, og at der mangler hjælp til at løse dem. Man er bekymret for, at de unge, der kommer i Ungdomsskolen ikke fortsat tør komme der, fordi der netop er så mange problemer af forskelig art med flere unge i området.

Ingen SSP medarbejdere på gadeplan

Børn- & Ungedirektør ved Kalundborg Kommune, Hanne Dollerup, bekræfter, at man i mange år i Kalundborg ikke har haft en egentlig gademedarbejder inden for SSP regi.

”I Kalundborg Kommune har vi som sådan ikke en gademedarbejder længere, hvis hovedopgave er at færdes blandt de unge. Vi har selvfølgelig SSP medarbejdere, der laver forebyggende arbejde og har specifikke opgaver i forhold til netop unge mennesker i kommunen. Men det er da noget, som vi løbende diskuterer, om vi skal gøre anderledes. Vi vil ikke gå bort fra, at vi har en overordnet SSP funktion med et stærkt forebyggende ben. Men det er da en relevant diskussion, hvorvidt vi burde have medarbejdere på gadeplan også,” siger hun.

Det er dog vigtigt for Hanne Dollerup at understrege, at så snart der sker noget som fx, hvad man har set i området omkring Sct. Olaiparken på det seneste, at de forskellige aktører, herunder kommune, politi og skole rykker tættere sammen for at finde en løsning på situationen.

”Politi, skole og kommune vil sammen tage hånd om en konkret situation, som fx den i Sct. Olaikvarteret, og snakke med børn, forældre og hvem der ellers måtte være relevant. Vi laver hele tiden forebyggende arbejde, og dem, der begår kriminalitet, skal naturligvis igennem retssystemet. Men faktisk har vi længe haft det roligt i netop det område, men det er selvfølgelig beklageligt, at det nu er eskaleret, og så skal man da slå ned, og de unge, der laver ballade skal mærke, at deres handlinger har konsekvenser.  Men vi tager det alvorligt, og indsatsen foregår gennem kommune, politi, skole, forældre samt det sociale boligprojekt ’Tryghed og Trivsel’. Men måske er det tid til, at der skal være en gadeplansmedarbejder i Kalundborg igen,” siger Hanne Dollerup.

Fakta om SSP

SSP står for Skole, Socialforvaltning og Politi. SSP er altså defineret som samarbejdet mellem de sociale myndigheder, skole og politi.

SSP samarbejder omkring en kriminalpræventiv indsats, der har indvirkning på børn og unges dagligdag. SSP har målet at motivere børn og unge til at fravælge kriminalitet og misbrug.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0