AnnonceLuk annonce
Et år med ”Ja til Røsnæs”

20-08-2019

Foreningen "Nej Til Motorvej På Røsnæs" har nu eksisteret i et år, og der arbejdes stadig hårdt på, at man ikke "flækker Røsnæs" med en motorvej.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Foreningen ”Nej til Motorvej på Røsnæs” arbejder hårdt for at komme i dialog med politikerne, om at stoppe planerne for en motorvej på Røsnæs, som en del af Kattegatforbindelsen, når Folketingets Trafikudvalg i dag, den 20. august, afholder samråd om den trafikale Investeringsplan, herunder den plan den forrige regering vedtog lige inden valget.

Den meget aktive forening ”Nej til motorvej på Røsnæs” har nu eksisteret i et år, og samles til den første ordinære generalforsamling den 31. august på Dyrehøj Vingaard på Røsnæs. Det har været et år med et stort ”JA til Røsnæs”. Foreningen kan måle sin succes i et støt stigende antal medlemmer, og der er nu omkring 300 medlemmer, der alle er enige om et nej til, at flække Røsnæs på langs med asfalt og beton.

”Men frem for alt er foreningen blevet en politisk faktor, som beslutningstagerne må tage med i deres overvejelser, når der bliver diskuteret fast forbindelse over Kattegat. Et motorvejsprojekt uden mening,” skriver de i deres pressemeddelelse. 

”Vi lyttede heldigvis ikke”

Endvidere lyder det:”Fra politisk hold fik vi for år siden at vide, at vi var ”for tidligt ude” med vores protest. At vi skulle ”holde krudtet tørt til senere”. Vi lyttede ikke, og det viste sig at være klogt. Da politikerne første gang besøgte os for et år siden, kiggede de ud over landskabet og forsikrede os, at det ikke ville blive så slemt at leve med. I dag kommer de ikke mere med den snak. Foreningen har vedholdende gennemgået de tilgængelige papirer og planer for en forbindelse, og over for politikere og offentligheden vist, hvor ødelæggende en motorvej vil blive for naturen og levebetingelserne for de mennesker, der har hjemme på Røsnæs.” 

De skriver ydermere, at deres argumenter er blevet kraftig understreget af, at hele Røsnæs i foråret, med næstflest stemmer, blev optaget i Danmarks Naturkanon. 

”Det giver derfor ingen menig med den ene hånd at værdsætte den unikke natur på Røsnæs, for at ødelægge den med den anden hånd. Der er kommet beroligende meldinger om andre linjeføringer, men vi må konstatere, at alle undersøgelser og planer for en bro stadig går ud fra Røsnæs – og kun Røsnæs. Det har ikke ændret sig med regeringsskiftet,” skriver de i pressemeddelelsen.

Fortsat pres på politikerne

Derfor lægger foreningen også, i det kommende år, op til fortsat pres på politikerne med dokumentation, henvendelser m.m., for at sætte lys på den fortsatte beslutningsproces og forhindre en motorvej på Røsnæs. 

Det er bl.a. vigtigt for medlemmerne, at foreningen ”Nej til motorvej på Røsnæs” inddrages, og sikres en høringsret ved kommende planer og beslutninger, herunder den kommende forundersøgelse, der med de afsatte 60 mio. kr. over tre år, forventes at gå i gang til efteråret. Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0