AnnonceLuk annonce
Kalundborgegnens Erhvervsråd løber stærkt

27-08-2016

Kalundborgegnens Erhvervsråd, Foto: Jens Nielsen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Kalundborgegnens Erhvervsråd har travlt. Men det er kun positivt, og de render gerne lidt stærkere lige nu for at nå det hele. De bliver konstant kontaktet af nye virksomheder, iværksættere og en masse andre, der er interesseret i Kalundborg. Derudover står de over for at skulle ansætte en ny erhvervsdirektør.

Kalundborgegnens Erhvervsråd står pt. over for at skulle ansætte en ny erhvervsdirektør, og de arbejder på at finde den helt rette. Indtil da, er Laila Carlsen konstitueret erhvervsdirektør, og det fungerer fint.

”Vi har travlt ja, men vi når det hele. Pt. har vi startet to nye projekter, inden for de sidste par måneder. Det ene er et projektsamarbejde mellem kommuner i Danmark og Nordtyskland. Vi udveksler erfaringer omkring forskellige ting, og Kalundborgs fokus er her på rekruttering og fastholdelse af højtuddannet arbejdskraft. Derudover er vi også formidler på den nye eventpulje ’Liv i Kalundborg’, og er sekretariat for styregruppen. Puljen er skabt af SIRI, Novo Nordisk, Statoil Refining Denmark, Kalundborg Forsyning, National Oilwell Varco, Konsulenthuset Alfa Nordic og Kalundborg Kommune. Vi har netop haft åbent hus i forbindelse med puljen, og der deltog rigtig mange interesserede borgere fra kommunen,” siger Laila Carlsen.

Kalundborgegnens Erhvervsråd vil gerne have en direktør med en mere akademisk tilgang til tingene end tidligere. En, der favner både de store og de små virksomheder i kommunen, og har et indgående kendskab til, hvordan man samarbejder med både virksomheder, politikere ministre samt embedsmænd.

”Han/hun skal ikke nødvendigvis være fra provinsen, men skal have kendskab til en købstad, og hvordan man arbejder udover kommunegrænser. Men vi vil gerne vente på den rette, kontoret fungerer fint indtil da. Det er den samlede bestyrelse samt ansatte enige om. Faktisk har vi søgt vejledning bredt i Kalundborg for netop at være i stand til at finde den rette person,” siger Ole Lauritzen, der er bestyrelsesformand i Kalundborgegnens Erhvervsråd.

Derudover har Kalundborgegnens Erhvervsråd også gang i jobdating og  karrieremesse, og de får mange henvendelser fra iværksættere samt virksomheder udefra, der overvejer at flytte virksomhed til kommunen.

”Der er hele tiden forespørgsler i pipelinen, og det er vigtigt,” siger Ole Lauritzen.

Netværk og branding

Til efteråret afholder Kalundborgegnens Erhvervsråd bl.a. Store Netværksdag, hvor Thomas Mygind kommer og fortæller om netværk mm. Derudover er der også flere kurser til bl.a. iværksættere. Endelig er man begyndt at forberede sig på Kalundborg Messen.

”Det går stærkt med at sælge stande, og vi kan mærke stor interesse for messen allerede, hvilket vi selvfølgelig er glade for. Vi har selv været til messer i Odense og Aalborg for at blive inspireret,” fortæller Laila Carlsen.

For Kalundborgegnens Erhvervsråd handler det om at booste idéer ud.  Netværkstanken er vigtig, og der er mange planlagte aktiviteter i efteråret, der netop handler om job, netværk og iværksætteri.

”Det handler om at kunne brande kommunen på bedste vis, og her er netværk også vigtigt. Vi har et nyt netværk – mentornetværk, hvor alle mentorer, der arbejder frivilligt får mulighed for at mødes og netop netværke. Ligesom vi har et nyt netværk for det private/offentlige, altså for de virksomheder, der operer i feltet mellem den private sektor og det offentlige,” siger Laila Carlsen.

”Derudover er der selvfølgelig alle de andre netværk, vi har mellem 15 og 20 netværk, der hele tiden kører,” supplerer Ole Lauritzen.

Den nye diplomingeniøruddannelse

Kalundborgegnens Erhvervsråd har også haft møder med University College Sjælland (UNCS) i forbindelse med markedsføring af den nye diplomingeniøruddannelse.

”UNCS kommer bl.a. også på Kalundborg Messen, fordi de rigtig gerne vil blive en del af Kalundborg, og indgå i et tæt samarbejde med kommune og virksomheder. Vores fornemmeste job er jo netop at brande Kalundborg på alle punkter,” siger Ole Lauritzen.

Kalundborgegnens Erhvervsråd er i øvrigt også allerede nu i gang med planlægge omkring deltagelse til folkemødet 2017 på Bornholm, der er en stor årlig tilbagevendende begivenhed i Danmark.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0