AnnonceLuk annonce
Er trafikministeren faldet i søvn bag rattet?.

08-02-2020

Læserbrev: Er trafikministeren faldet i søvn bag rattet?

Region Sjælland har store trafikale udfordringer, som trafikminister Benny Engelbrecht tilsyneladende ikke evner at gøre noget ved.  Vi har en nedslidt Østbane, hvor togene køre langsom og hvor der er færre tog. Vi har en bane fra Roskilde til Kalundborg, hvor man begynder at sætte ledninger op til elektriske tog, men hvor togene først kommer til at køre elektriske tidligst i 2030 fordi signalsystemet ikke er klar. V i har en motorvejsudbygning, som er gået helt i stå. 

Alt hvad vi hører fra ministeren er en undersøgelse af om Østbanen skal bygges om til tog på gummihjul. Et fuldstændigt tåbelig forslag, som ikke vil spare penge eller medvirke til den grønne omstilling, men kun forsinke en nødvendig beslutning. Lad os nu få et klart svar: Skal Østbanen nedlægges og erstattes med almindelige busser? Jeg er ikke i tvivl. Østbanen skal bevares og renoveres, og det bliver den kun hvis ministeren griber ind. Hvis regionen skal betale, vil det betyde nedlæggelse af så mange busruter, at det er helt utænkeligt.

Løsninger ligger lige for. Drop opsætningen af køreledninger mellem Roskilde og Kalundborg. Det vil spare omkring 1,5 milliarder kroner. De penge vil kunne bruges til reparation af Østbanen og til indkøb af brinttog til banen til Kalundborg, og måske vil blive lidt penge til overs til et stykke motorvej.

Brinttog kører på brint fremstillet ud fra overskudsstrøm fra vindmøller og er derfor helt grønne og vil kunne bidrage til 70 % målsætningen. De første brinttog har været i drift i Tyskland i et par år, så det er ikke en helt uprøvet teknik. Brinttoge kræver ikke ombygning af banerne og kan køre med både det nye og det gamle signalsystem. Derfor vil de kunne indføres med meget færre gener for trafikken end konventionelle elektriske tog.

Vågn op trafikminister! Kom i gang!

Niels Erik Christensen, Konservativ storkredsbestyrelsesmedlem 


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0