AnnonceLuk annonce
Er der nogen som overhovedet reflekterer over valgresultatet i Kalundborg.

08-06-2019

Læserbrev:

Er der nogen som overhovedet reflekterer over valgresultatet i Kalundborg? Vil nogen påtage sig et ansvar? Vil nogen arbejde videre med en alvorlig opgave?

Det har længe hængt i luften, at Kalundborg har udviklet sig til en halvfacistisk rotterede. Under diskussionen om asylcenter eller ej, kom det så tydeligt til udtryk, at ingen kan påstå, at valgresultatet kommer som en komplet overraskelse. Hele 3.316 vælgere har i vores valgkreds stemt på hhv. Stram Kurs og Nye Borgerlige - de mest yderligtgående, kontroversielle og fremmedhadske partier i vores demokratiske historie. Rasmus Paludan fik hele 1.341 personlige stemmer, på en ikke særlig  demokratisk og åben valgkampagne i vores kreds - den var hverken informerende eller synlig, kun provokerende. Få sagde noget åbent til dette.

Kigger vi på Slagelse, er billedet det samme. Men hvad pokker sker der for os i Kalundborg? Har vi glemt at tage vores værdighed, demokratiske sindelag og hjertet med på arbejde og derhjemme? Ved vi hvorfor så mange vælgere er så hadske og pakker hadet til fremmede ind i frygt, som da Lis Dannenberg (tidl. DF i Kalundborg) - efter en fejlslagen skræmmekampagne med sin søn Henrik og husbonden Erik - blev interviewet til DR P1, hvor frygten blev italesat med et "jeg hørte det pusle ude ved bilen".

Hvorfor har vi ikke taget handsken op siden dengang blandt alle politikere med tilknytning til Kalundborg? Hvorfor har de store virksomheder og arbejdspladser i Kalundborg ikke taget dette med i reviderede CSR planer (de har trods alt meldt sig under fanerne til FN's Verdenmål)? Hvorfor har regionale og lokale medier - også de med skattefinansieret public service støtte - ikke taget konskevenserne af politisk ekstremisme alvorligt og beskæftiget sig med problemstillingen?

Måske fordi vi tror, at demokrati, værdighed og balance, det er noget de andre tager sig af. Så længe vi selv kan beholde vores frihed til at sige og mene alt, så er det andet ligegyldigt.

En slet skjult opfordring til at nogle demokratiske kræfter (uanset partifarve, religion, køn, race, indkomst, uddannelse) sætter sig sammen for at sikre , at vi giver den rette demokratiske næring videre til næste generationer. Også i Kalundborg, som fortsat skal være et godt sted at bo og arbejde for alle. Politisk ekstremisme bedes afleveret ved kommunegrænsen.

Per-Henrik Goosmann, kommunikationschef
Esbern Snaresvej 4, Ubby
DK 4490 JerslevFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0