AnnonceLuk annonce
Er demokratisk debat for meget for Borgmesteren og hans flertal.

04-02-2019

Læserbrev:

Er demokratisk debat for meget for Borgmesteren og hans flertal?

Efter kommunalbestyrelsesmødet i onsdags og den langvarige debat om vejen fra Herredsåsen til Raklev, har Borgmesteren sammen med Dansk Folkeparti og Radikale Venstre, valgt at opsige alle aftaler om budgetter. Både den generelle budgetaftale og den tillægsaftale omkring trafiksikring af vejen.

Det er vi i Socialdemokratiet noget forundrede over. Betyder det så nu, at den trafiksikring, der var aftalt ikke længere er nødvendig i Borgmesteren og flertallets optik?

En kommunalbestyrelse er valgt af borgerne for at repræsentere borgerne som helhed. Det betyder vel ikke, at det skal være et lukket forum, hvor ingen diskussioner er tilladt i kommunalbestyrelsessalen i valgperioden, og at det kun er på udvalgsmøder der diskuteres? Det er i vores optik ikke særlig demokratisk, at borgerne ikke kan se, hvad politikerne står for og hvilken vej man gerne vil med kommunen. Kommunalbestyrelsen er ikke en hemmelig loge, der kun fortæller om deres intentioner hvert 4. år, når der er valg. 

Når en meget stor gruppe borgere stiller spørgsmålstegn ved de beslutninger, der er taget i kommunalbestyrelsen og engagerer sig i deres kommune, skal det så bare fuldstændig negligeres? Og begrundelsen skal findes helt tilbage i 2000 hvor man vedtog vejen første gang. Det synes vi ikke i Socialdemokratiet!

Det er bekymrende, at inddragelse af borgere og debat om beslutninger, ikke kan håndteres af Borgmesteren på anden måde, end at “så opsiger vi alle aftaler og samarbejder”. Det tager vi i Socialdemokratiet til efterretning, og indretter os derefter. Men lad mig understrege, Socialdemokratiet vil noget andet. Vi vil netop borgerinddragelse og debatter før vi tager beslutninger. Vi er ikke bange for at indrømme, at vi ikke ved alt, men at borgere rent faktisk kan kvalificere beslutninger, inden de vedtages og sættes i værk. Derfor vil vi med næb og klør kæmpe for, at der er gennemsigtighed i beslutningerne, der bliver taget på Rådhuset.

Venlig hilsen

Tina Beck-Nilsson

Formand for Socialdemokratiet i KalundborgFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0