AnnonceLuk annonce
Endnu strammere regler for sortering af plastic

01-04-2019

Nu strammes reglerne for sortering af plastic yderligere. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Et farvel til stort og småt brændbart har givet udfordringer for både borgere og personale på genbrugspladserne. Den største udfordring er plastic, og nu strammes reglerne yderligere.

Først i november sidste år sagde Kalundborg Kommune farvel til stort og småt brændbart på kommunens genbrugspladser. Det betyder, at når du, som borger, besøger en af genbrugspladserne i kommunen, skal affaldet sorteres endnu mere, end tidligere. Du vil altså stadig kunne komme af med dit tidligere brændbare affald - det skal blot sorteres anderledes.

Fx røg plastic tidligere i brændbart, men siden november sidste år har det skulle sorteres for sig selv, herunder i hårdt og blødt plastic, og nu strammes reglerne endnu mere.

Fra og med i dag d. 1. april skal al plastic nemlig sorteres efter farve, det meddeler affaldsselskab Argo, som Kalundborg Kommune er en del af. Det betyder altså, at de blå indkøbsposer fra Rema 1000 skal sorteres for sig, det samme gælder for de gule Netto poser, de brune indkøbsposer fra Meny osv.

Grunden til den øgede sortering er, at Argo derved kan opnå en bedre pris, når plasticen til genanvendelse, skal sælges videre.

Personalet på genbrugspladsen i Kalundborg er derfor meget spændte på, hvordan borgerne vil tage imod de nye regler, da mange i forvejen synes, det er alt for besværligt, og flere savner stort og småt brændbart.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0