AnnonceLuk annonce
Endnu et point til kommende friskole

01-02-2017

Børne- og Familieudvalget har anbefalet endnu et år til Røsnæs Skole. 

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

I går aftes var der møde i Børne- og Familieudvalget. Her skulle man bl.a. tage stilling til, om man vil give Røsnæs Skole et år mere, så der ikke bliver et 'hul' fra skolen lukker til, det er muligt at oprette en friskole. Udvalget besluttede at anbefale, at man først lukker Røsnæs Skole sommeren 2018.

Børne- og Familieudvalgets anbefaling om at vente med at lukke Røsnæs Skole til 2018 går således imod administrationens indstilling om at lukke skolen i 2017. Kommunalbestyrelsen beslutter endeligt, på et møde den 22. februar, hvorvidt man imødekommer dette foreslag.

”Det er dejligt, at Børne- og Familieudvalget har lyttet til vores høringssvar, og giver os et år mere således, at vi kan ansøge om oprettelse af Friskolen på Røsnæs med start august 2018. Ansøgningen skal nemlig være afleveret inden 15. August, hvilket vi jo af gode grunde ikke kunne nå til start august 2017. Men vi er glade for, at Børne- og Familieudvalget støtter vores projekt, og giver Røsnæs Skole et år mere således, at der ikke bliver et "hul", inden friskolen starter. Nu afventer vi, hvad kommunalbestyrelsen beslutter. Vi går selvfølgelig ud fra, at økonomien følger med, så de ikke indirekte giver med den ene hånd, og tager med den anden,” siger Karin Anholm, der er bestyrelsesformand for Røsnæs Skole.

Nok elever til ny 0.kl.

Som det ser ud nu, er der nok elever til en kommende 0. Kl. på Røsnæs Skole, hvilket alle på skolen er meget glade for. Det kræver seks elever at oprette en klasse, og det ser ud til, at der er mere end seks elever allerede.

”Det lader til, at der er 7 børn + 2 børn, der er førskolestartere til kommende 0. Kl., så det er meget glædeligt. Med den øget mediebevågenhed har forældrene fået øjnene op for vores helt unikke skoletilbud, og samtidig kan de se en fremtid for en skole på Røsnæs,” siger Karin Anholm.

Trætte af forkerte informationer

Styregruppen fra Friskolen på Røsnæs er trætte af, at de faglige organisationer - Skolelederforeningen Kalundborg, Kalundborg lærerkreds, FOA og BUPL, alle anbefaler, at skolen lukkes i sommeren 2017. De begrunder det med, at de frygter, at lærere og elever fravælger skolen, og der derved kommer dårlig trivsel på stedet, hvilket dog ikke ser ud til at være tilfældet. Tværtimod. Røsnæs Skole blomstrer – ingen har forladt skolen, siden nyheden om lukningen og den kommende friskole kom frem i dagens lys.

Der er indtil videre 64 elever, der er tilmeldt den kommende Friskole på Røsnæs. Ligesom flere lærere allerede nu er begyndt at henvende sig vedr. jobs.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0