AnnonceLuk annonce
Endnu en uddannelse til Kalundborg

26-11-2019

Uddannelses- og Forskningsministeriet har givet grønt lys til, at Maskinmesterskolen kan etablere sig med uddannelser i Kalundborg. Det er et resultat af et nært samarbejde mellem industri, Maskinmesterskolen, Kalundborg Kommune, Region Sjælland og folketingspolitikere valgt på Sjælland.

Med etableringen af en Maskinmesteruddannelse i Kalundborg er uddannelsestilbuddet til Regionen Sjællands unge nu igen blevet udvidet. 

”Vi er naturligvis henrykte over, at vi har fået endnu en attraktiv uddannelse til Kalundborg. Maskinmesteruddannelsen er helt oplagt at placere i Kalundborg, fordi vi her har den store industri som uddannelsen retter sig mod, og fordi vi her fra 2021 vil have Regionens stærkeste uddannelsescampus for virksomhedsnære, tekniske- og ingeniørfaglige uddannelser,” siger Borgmester i Kalundborg Kommune Martin Damm (V)

At skolen nu kommer til Kalundborg, er et resultat af et nært samarbejde mellem industri, Kommune, Maskinmesterskolen, Regionen og folketingspolitikere valgt i de sjællandske kredse.

”Jeg synes det er et godt eksempel på Kalundborgmodellen, der jo er kendetegnet af, at vi samarbejder målrettet på at definere nogle mål, der kan være med til at understøtte en positiv udvikling – og også får dem indfriet, ” påpeger Martin Damm

Flere tilbud til regionens unge

Etableringen af maskinmesteruddannelsen i Kalundborg er også en del af en langsigtet strategi om at etablere relevante uddannelsesudbud i Region Sjælland, tæt på de virksomheder der har brug for dem og tæt på de mange unge i Region Sjælland, der gerne vil have en relevant uddannelse i den region hvor de bor.

Det har allerede udmøntet sig i, at Kalundborg de seneste år har tiltrukket biotekingeniøruddannelsen, bioanalytikeruddannelsen, elektrikeruddannelsen, SOSU-uddannelsen og maskiningeniøruddannelsen. Og nu også maskinmesteruddannelsen.

”Indtil i dag har Region Sjælland været den eneste region, hvor det ikke har været muligt at blive uddannet som maskinmester på trods af et stort behov for kompetencen i regionens industrier. Det er der nu rettet op på,” understreger Martin Damm

Maskinmesterskolen og Kalundborg Kommune er allerede gået i gang med at finde et egnet sted, der kan huse den nye uddannelse.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0