AnnonceLuk annonce
Endnu en uddannelse kommer til Kalundborg

27-05-2021

Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen på dagens pressemøde

Af Jens Nielsen

Arkitektuddannelsen kommer til Kalundborg. Det har uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen oplyst på et pressemøde torsdag over middag.

Der skal være bedre mulighed for at uddanne sig i hele Danmark. Derfor søsætter regeringen en ambition om 7.500 nye uddannelsespladser uden for de fire største byer. De første 25 mulige uddannelser sættes, med udspillet, på uddannelseskortet i hele landet, ligesom regeringen lægger op til at indfri målsætningen om, at 60 procent af pladserne på de fire store velfærdsuddannelser – pædagog, lærer, sygeplejerske og socialrådgiver – skal ligge uden for storbyerne. Det betyder 1.300 udflyttede pladser og 1.000 nye velfærdspladser uden for de store byer. Men det betyder også, at Arkitekt og Byplanlægnings uddannelsen kommer til Kalundborg.

Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen har på dagens pressemøde meddelt at uddannelsen ’Arkitekt og Byplanlægning’ skal foregå i Kalundborg, og kommer til at give endnu mere studiemiljø i Kalundborg.

”Vi vil byde de studerende varmt velkommen til det studiemiljø, der er i Kalundborg, og vil da gerne sige tak, fordi man har betænkt Kalundborg igen, ” siger borgmester Martin Damm, og fortsætter: ”Det bliver godt at have noget forskelligt på hylderne, så på den måde vil en ny uddannelse komplimentere godt ind i det studiemiljø, som er ved at blive opbygget i Kalundborg."

Statsminister Mette Frederiksen fremhævede Kalundborg på dagens pressemøde.

”Der skal være flere og bedre uddannelsesmuligheder uden for de store byer, så flere unge kan uddanne sig i det lokalsamfund hvor man er vokset op, og sådan at virksomheder ikke behøver at flytte sig for at få adgang til den kvalificerede arbejdskraft de har behov for, lad mig bare give et eksempel, jeg tror det er fire år siden at Absalon oprettede en ny diplomingeniøruddannelse i bioteknologi i Kalundborg. Heldigvis for Kalundborg, for det er jo der virksomhederne ligger, og det skete også i et tæt samarbejde med store hæderkronede virksomheder som bl.a. Novo Nordisk, Novozymes og NNE. Det er blevet en succes og siden er flere uddannelser kommet til, så vi nu ser et egentligt større uddannelsesmiljø,” sagde statsminister Mette Frederiksen på pressemødet.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0