AnnonceLuk annonce
Endnu en kommune forlader Vestsjællands Brandvæsen

23-12-2019

Af Jens Nielsen

Et enigt byråd i Sorø Kommune har besluttet at træde ud af Vestsjællands Brandvæsen. Dermed er der kun tre af de oprindeligt seks kommuner tilbage, som stiftede Vestsjællands Brandvæsen for fire år siden, bl.a. Kalundborg Kommune.

For fire år siden blev Vestsjællands Brandvæsen stiftet mellem kommunerne i Kalundborg, Slagelse, Holbæk, Sorø, Odsherred og Lejre. Siden har den ene kommune efter den anden trukket sig ud af samarbejdet. Slagelse Kommune trak sig ud stort set inden samarbejdet var begyndt, siden har Lejre Kommune meddelet at de træder ud og i dag har Sorø Kommune meddelt at de også forlader samarbejdet til fordel for et samarbejde med Slagelse Kommune.

”Da det ikke har været muligt at opnå en tilfredsstillende grad af budgetsikkerhed i Vestsjællands Brandvæsen, og da der inden udgangen af 2019 endnu ikke var udarbejdet en analyse, som skulle afdække et eventuelt behov for yderligere investeringer i det fælles brandvæsen, har Sorø Kommune valgt at afsøge muligheden for alternative løsninger,” skriver Sorø Kommune i en pressemeddelelse.

Sorø Kommune indleder nu forhandlinger om udtrædelsesvilkårene og vil fortsat være medlem af Vestsjællands Brandvæsen nogen tid endnu. Ifølge vedtægterne er der fra årsskiftet ét års opsigelse.

Ved udgangen af 2020 vil Vestsjællands Brandvæsen således kun bestå af Kalundborg, Holbæk og Odsherred kommuner. Administrationen for Vestsjællands Brandvæsen er beliggende på Rynkevangen i Kalundborg.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0