AnnonceLuk annonce
Endelig kommer den nye vej

11-01-2017

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Vejen, som har været længe ventet, er nu en realitet. Kalundborg Kommune har afsat et rådighedsbeløb på 13,7 mio. kr. til etablering af vejen mellem Klosterparkvej/Herredsåsen og Raklev. Man søger nu om frigivelse af et rådighedsbeløb på 1,5 mio. kr. til forundersøgelser, projektering og udbud.

Som led i budgetforhandlingerne de seneste år er der nu afsat midler til at bygge en vej mellem Klosterparkvej og Raklev Skillevej. Vejen er en fordelingsvej i det nyere boligområde på Herredsåsen samtidig med, at der skabes en direkte adgang mellem Hestehavebakken og Klosterparkvej forbi Skolen på Herredsåsen.

Man regner med at gå i gang et sted mellem efterår 2017 og forår/sommer 2018. Det afhænger af, hvorvidt der skal laves ny lokalplan. I første del af projektet, som ønskes igangsat nu, skal en del problematikker undersøges nærmere, bl.a. nyt kryds ved Hestehavebakken, påvirkning på trafikmønstret, samarbejde med Kalundborg Forsyning samt forhandling om erhvervelse af dele af det areal, der ligger på Præstegårdens jorder.

Det betyder, at børn fra Raklev-siden, der fx skal benytte det nye bevægelseshus Spiralen på Herredsåsen eller benytter Skolen på Herredsåsen til andre fritidsaktiviteter, får en sikker vej at færdes på. Spiralen på Herredsåsen indvies i øvrigt den 4. februar.

Ikke én, men to

På Asnæsvej er der også planer om et nyt vejprojekt - forlængelsen af Asnæsvej ud til den kommende nye Vesthavn, hvor Kalundborg Havn satser på at komme i gang med projektets første etape til sommer. Vejen, der vil blive mellem 1-1,5 km lang, kommer til at koste 6,2 mio. kr., og den skal etableres så hurtigt som muligt.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0