AnnonceLuk annonce
Endelig - Så er der film

06-06-2020

Gæsterne bliver guidet via pile og skilte på gulvet. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Torsdag i denne uge kunne Kino Den Blå Engel så endelig igen lukke gæster ind i biografen. Det har været en stor økonomisk post at genåbne Kino.

I flere måneder har Kino Den Blå Engel ligget helt stille grundet corona-krisen, men nu er der endelig gang i både popcornmaskiner og filmfremvisere.

Torsdag kunne gæsterne igen sætte sig i de gode sæder for at se film på det store lærred, men det er en noget anderledes biograf som gæsterne træder ind i, end ellers.

For det første er stort set alle borde og stole fjernet i foyeren, og så bliver alle mødt med store skilte og markeringer i sorte og gule farver på gulvet. Skal du købe billet, så er det den vej, skal du købe slik, så er pilen den anden vej, og ved disken er der sat plexiglas op for at både gæster og medarbejdere kan føle sig trygge.

”Det har været økonomisk tungt at få gang i biografen igen, alene håndsprit og dispensere koster 7000 kr., vi har købt nye vandhaner til toilettet, så vandet løber automatisk, og så er vi selvfølgelig udfordret af, at vi kun må sælge hver anden stol for at overholde afstandskravene, men vi er glade for at være i gang igen,” fortæller Annette Sønder Nielsen, indehaver af Kino Den Blå Engel.

Bekymret for fremtiden

Corona-krisen har kostet rigtigt mange penge for de fleste firmaer, og selv om Kino Den Blå Engel har modtaget hjælpepakker fra staten, så er der en bekymring for fremtiden.

”Nu håber vi rigtigt meget, at folk støtter op om biografen, ellers er jeg oprigtigt bekymret for fremtiden, vi har lige investeret en million kr. i den nye sal og nu går vi ind i sommersæsonen hvor der typisk ikke er lige så mange gæster, så det næste årstid bliver spændende at følge, ellers er det ikke sikkert at Kalundborg har en biograf mere, men jeg kan da håbe på, at mange bliver hjemme fra ferien i udlandet, og så måske tager en tur i biografen,” siger Annette Sønder Nielsen.

Børnefilmklub

Grundet corona blev den sidste film i børnefilmklubben aflyst i marts måned, men de unge mennesker skal naturligvis ikke snydes, men det bliver lidt anderledes end de er vandt til.

For at kunne overholde afstandskravene fordeles de unge over to weekender, d. 20.-21. og d. 27.-28. juni, og man kan heller ikke regne med at kunne sidde på sin vante plads. De nye regler for børnefilmklubben kan læses i det sidste nyhedsbrev fra Kino Den Blå Engel samt på biografens facebookside.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0