AnnonceLuk annonce
En uambitiøs kommunalbestyrelse.

12-06-2018

Læserbrev

En uambitiøs kommunalbestyrelse?
Det synes jeg normalt egentlig ikke kommunalbestyrelsen i Kalundborg Kommune er!
Men på kommunalbestyrelsesmødet d. 30. maj 2018 så var det i mine øjne faktisk tilfældet. Vi skulle beslutte om vi skulle godkende et forslag til en ny Indkøbs- og udbudspolitik.
Udgangspunktet var en meget gammel indkøbspolitik fra 2007 og to ikke sammenhængende dokumenter om udbud som fandtes på hjemmesiden. Det nye forslag var på mange parametre bedre end de to eksisterende, bl.a. ved det faktum at sociale klausuler, kædeansvar, socialøkonomiske virksomheder og indsats mod social dumping nævnes. Det er rigtigt fint!


Men der hvor jeg synes politikken dumper med et brag, er på miljø og grøn omstilling. Det er nærmest helt fraværende.
Kommunernes Landsforening (KL) anbefaler, at kommunerne går forrest i den grønne omstilling, men dette nævnes slet ikke i det der nu er vedtaget som vores nye Indkøbs- og udbudspolitik.
Den cirkulære økonomi er heller ikke nævnt med ét ord, på trods af, at KL også her siger, at kommunerne vil og skal spille en afgørende rolle i den omstilling der er bydende nødvendig i den kommende fremtid.
Jeg synes det er helt uacceptabelt i en kommune som bryster sig af at være “Den grønne industrikommune” - noget vi kan være rigtigt stolte af, men som jo er virksomhedernes fortjeneste. Hvorfor skulle kommunen ikke også gå forrest i den grønne omstilling. Vi handler for 140 mio kr. årligt - og har en masse projekter i udbud. Det er da vores ansvar at gå forrest og vise, at det at være en grøn kommune giver god mening, både miljømæssigt og økonomisk. Men kommunalbestyrelsen ville ikke engang være med til at undersøge det nærmere.

Kunne vi f.eks. handle mere ansvarligt og miljøvenligt for de 140 mio kr. årligt, ved at gå ind i Partnerskab for Offentligt Grønne Indkøb, som er et voksende partnerskab med 14 kommuner og Miljøministeriet som medlemmer? Det får vi nu ikke undersøgt - og da den nye politik skal gælde i 4 år, så må vi desværre vente så længe med at få grønne aftryk på vores indkøb!

Thomas Malthesen Hiorth, kommunalbestyrelsesmedlem, SF KalundborgFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0