AnnonceLuk annonce
Restauratører bekymrede for udviklingen

21-10-2020

Mange restauratører er bekymrede grundet COVID-19. Foto: Colourbox

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

COVID-19 har medført mange restriktioner alle vegne, men til trods for, at både restauranter og caféer overholder alle retningslinjer, er mange mennesker stadig bekymrede, og mange aflyser selv helt små selskaber af frygt for at blive udsat for smitte.

Der er restriktioner om, at man max. må være 50 personer samlet til et arrangement på restauranter og caféer pt., og det har sat sine præg hos mange lokale restauratører. De oplever nemlig, at selskaber fra 50 personer og helt ned til små forsamlinger på blot 4 personer aflyser deres reservationer hos dem af frygt for smitterisiko. De håber, at folk vil ændre lidt på den indstilling, da det er svært for dem at overleve uden gæster, når de netop ifølge sundhedsmyndighederne gerne må holde åbent, så længe de overholder restriktionerne.

Vi må indordne os efter en ny tid

På Café Dyrehøj håber indehaver Tina Thrysøe i hvert fald, at folk vil tænke over, at man sagtens kan gå på restaurant og deltage i et selskab, så længe alle restriktioner overholdes.

”Jeg kan sagtens forstå, at nogle er bekymrede, men vi har faktisk en del aflysninger pga., at folk er overforsigtige. Vi kan sagtens overholde alle restriktioner herude, vi har masser af plads, så der kan holdes afstand, og vi har masser af sprit til hænderne,” fortæller hun, og fortsætter: ”Ofte er det sådan, at der er en eller et par stykker i selskabet, der er bekymrede for at deltage, og så udskyder folk arrangementet selv om, at de er færre end 50 personer, nogle gange langt færre. Men vi er nok bare nødt til at indse, at det er den måde, vi kommer til at leve på det næste stykke tid, og så må vi jo indordne os på bedste vis. Bliver folk væk, når de er syge, som de i øvrigt også burde have gjort inden corona, og ellers holder afstand og spritter, så fungerer det. Vi har haft en del selskaber i efterårsferien på en 10-15 personer, og det har fungeret rigtig godt, da vi er meget fleksible i forhold til plads, idet vi har flere forskellige rum at gøre brug af herude.”

Mundbind er en hæmsko

På Restaurant Gisseløre har man samme problem, også her er der mange aflysninger til trods for, at man ligeledes sagtens kan efterkomme restriktionerne fra sundhedsmyndighederne.

”Det er mange aflysninger, og ofte, hvis man vælger at gennemføre arrangementet, ender gæsterne med at være langt færre, end de behøver, fordi de er bekymrede. Aflysninger kommer ofte på baggrund af, at der er en af gæsterne, der spørger værterne, om de ikke kan udsætte festen eller arrangementet. Men det behøver man altså ikke. Vi overholder alle restriktioner, men de nye regler med mundbind har nok også bidraget til, at mange ikke har lyst til at holde eller deltage i noget, netop fordi, man skal bære mundbind så snart, man rejser sig,” fortæller Julie Kjærulff, der ejer Restaurant Gisseløre.

En svær vej 

På Café Hangover kan Flemming Bindesbøl også genkende billedet: ”Folk er forsigtige, og holder derfor igen. De store selskaber er jo selvfølgelig væk, men de mindre er folk også meget i tvivl om, hvorvidt de skal holde eller ej. Derudover var de fx til at begynde med 30 personer, men pludselig er de kun det halve, da deres gæster melder fra grundet corona. Derudover tror jeg også, at mundbind er medvirkende til, at folk ikke vil holde noget på restaurationer, da de ikke gider at skulle have mundbind på. Jeg kan da også se, hvor mange, der glemmer det hver dag, når de henter mad her. Men det er en svær vej at gå ned ad, fordi alle ser forskellige på det. Nu laver vi menuer helt ned til seks personer ud af huset, så må vi se, om det holder,” slutter Flemming Bindesbøl.

Vi er ikke de eneste

Jens Reinhard, der ejer Reersø Kro tilslutter sig de øvrige restaurationers oplevelser af situationen, men er samtidig opmærksom på, at det jo ikke kun er restaurationsbranchen, der er ramt, men mange brancher, og ikke blot i Danmark, men over hele verden.

”Jeg oplever også, at de mindre arrangementer ryger, eller at folk aflyser deres reservation i sidste øjeblik grundet corona, og det er da svært, men vi er jo langt fra de eneste, der har det svært, ikke blot i Danmark, men i hele verden,” siger han.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0