AnnonceLuk annonce
En sanselig festdag for borgere med særlige behov

10-05-2019

Sansedag i Præstehaven i Raklev. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Præstehaven i Raklev afholdt torsdag sansedag for beboerne samt indbudte gæster, en dag med masser af oplevelser i det flotte vejr for borgere med særlige behov. Dagen var arrangeret af personalet på frivillig basis.

For fjerde år i træk, havde Præstehaven i Raklev torsdag, inviteret deres beboere til sansedag, en dag med wellness, god mad, kage og musik, alt sammen arrangeret helt frivilligt af personalet.

Præstehaven er et bosted under Bo & Aktivitet i Kalundborg Kommune, for hovedsageligt blinde og svagtseende borgere med fysisk og psykisk handicaps.

Med til sansedagen var også borgere fra de øvrige afdelinger under Bo & Aktivitet.

Det er personalet som på frivillig basis stod for hele arrangementet, hvor der var masser af sanselige indtryk for de mange gæster.

Ud over kropsterapi, negletekniker, det muntre køkken og dåsekast, blev der også budt på bål mad hvor der kunne købes Frejas kødfulde boller, indvoldsorm og Balders baller. I Aladdins hule var der lækre hjemmebagte kager med sjove navne som kamel kugler, blodmåne, ørken tornadoer og vismandens skæg.

Sansedagen bød også på forskellige former for underholdning, bl.a. var en sækkepibespiller forbi og Morten Grønvad, slagtøjsspiller og multiinstrumentalist, var forbi med et væld af lydeffekter, til glæde for de blinde og svagtseende.

Sansedagen var støttet af Sjæleprisen, som gjorde det muligt at betale for underholdningen.

Bo & Aktivitet yder pædagogisk og praktisk støtte til borgere med varige funktionsnedsættelser og forskellige former for problemstillinger, herunder udviklingshæmning, synshandicap, autisme, fysiske handicaps, senhjerneskader. Multiple handicaps, kommunikationsnedsættelse, m.v.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0