AnnonceLuk annonce
En mening med galskaben

12-02-2020

Endnu engang er der placeret en lygtepæl midt i fortorvet, men denne gang er der mening med galskabet, oplyser Kalundborg Kommune. Foto: Jens Nielsen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Umiddelbart ser det ud som om, at Kalundborg Kommune har lavet endnu en bommert med hensyn til placeringen af en lygtepæl midt i fortovet, men denne gang er der faktisk, ifølge kommunen, en mening med galskaben så at sige.

På Holbækvej i Kalundborg, kort før Stejlhøj er der lavet et nyt fodgængerfelt med torontoanlæg (blinklys), men det er ikke et helt almindeligt fodgængerfelt, eller det bliver det i hvert fald ikke, når det står helt færdigt til foråret. Flere borgere har undret sig over, om Kalundborg Kommune har sat to master på fortovet i stedet for bagved fortovet, som lygtepæle m.m. oftest står.

”Vi har fået dispensation pga., at vi skal lave et noget anderledes fodgængerfelt bl.a. pga. institutionen, der ligger på Stejlhøj. Det er et forsøg, vi har fået lov at lave, hvor infrarødt lys registrerer, når en fodgænger går over, og sender lys ned på kørebanen. Men det er endnu ikke implementeret, da vi lige skal have slidlaget på asfalten i foråret. Der er altså en årsag til, at masterne er sat, hvor de er, da det er nogle helt specielle forhold vi har med at gøre her, da det infrarøde lys skal fange dem, der går over fodgængerfeltet, men ikke dem der går langs med vejen,” fortæller Jytte Nørup, der er vejingeniør ved Kalundborg Kommune.

Også projektleder ved Kalundborg Kommune, Jan Krause, fortæller, at masterne skam står som planlagt af flere årsager.

”Masterne er også til at sætte skilte på, så der ikke skal flere master op til skilte. Ligeledes skal lyset jo lyse ind over vejen, og ikke ind over fortovet. Inden længe kommer der også busskure op, og de vil også rage lidt ud over selve fortovet. En halv meter eller lignende. Det hele er en afvejning af forskellige ting, at vi gør det sådan,” siger Jan Krause.

Kalundborg Kommune har tidligere i forbindelse med vejarbejde placeret en lygtepæl midt på fortovet på Slagelsevej, den er dog blevet flyttet for ca. to uger siden. Læs også Billedserie: Ups - det er vist en ommerFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0