AnnonceLuk annonce
En lille by i udvikling

10-11-2018

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk 

Havnsø er en by i udvikling. Havnsø Lokalråd blev oprettet i januar 2018, og nu er byen sammen med Kalundborg Kommune i gang med at udforme en egentlig udviklingsplan for Havnsø.

Der er i den forbindelse blevet planlagt to workshops, som afholdes på Havnsø Lejren 1. og 21. november. Den første Workshop løb således af stablen torsdag i sidste uge, hvor omkring 80 deltagere deltog. Deltagerne blev inddelt i ti grupper, som hver især arbejdede med de tre geografiske områder Havnsø Øst, Havnsø Vest samt Havnsø Centrum.

Hele processen var faciliteret af Kalundborg Kommune Kultur & Fritid samt Plan, Byg og Miljø, som også styrede forsamlingen igennem aftenen, så alle områder blev berørt og diskuteret. Det resulterede i en bunke forslag og kommentarer, som efterfølgende blev prioriteret i de enkelte grupper, og til slut præsenterede man de tre højest prioriterede forslag for hele forsamlingen.

”Det var en overvældende oplevelse at se så mange fremmødte. Vi havde håbet på et stort fremmøde, men at fylde Havnsølejren oversteg vores egen forventninger. Det vidner om et stort engagement i vores lokalsamfund,” udtaler formand for udviklingsgruppen, Ernst Johansen.

Næste step er workshop 2

Næste step er altså Workshop 2, hvor de prioriterede forslag skal gennemarbejdes endnu mere, og der kan derefter nedsættes arbejdsgrupper, der arbejder på at realisere dem.

”Vi ser med stor optimisme på den kommende Workshop 2, hvor vi skal bearbejde de konkrete projekter, der blev prioriteret af de mange fremmødte Havnsøborgere,” siger formand for Havnsø Lokalråd, Kristian Olsen.

Lokalrådet har modtaget rigtig mange gode forslag, der omhandler alt fra rekreative faciliteter, trafiksikkerhed, muligheder for fællesskab og bedre forhold for de erhvervsdrivende. Alle gamle og nye forslag skal samles og prioriteres til en sammenhængende udviklingsplan, som Lokalrådet og udviklingsgruppe, med hjælp fra Kalundborg Kommune, kan udforme efter de to workshops.

Workshoppen den 21. november foregår i Havnsølejren på Strandvej 40 i Havnsø. Tilmelding meget gerne via tilmeld.havnsoelokalraad.dk.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0