AnnonceLuk annonce
En julehistorie

03-12-2016

Sprutten Kalle

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Igen i år har Kalundborg Biblioteker lavet en julekalender for både børn og voksne med Sprutten Kalle og hans oplevelser.

Sidste år var Sprutten Kalle rundt og samle juleinspiration i hele Kalundborg Kommune, men i år vil Kalle rundt til hver af de syv verdensdele for at finde inspiration til årets julegaver. Som noget nyt i år kan man også få dagens kalenderhistorie læst op ved at klikke på linket, der er ved dagens historie.

Kalle er heldig igen i år. Han har atter aftalt med Julemanden, at han vil hjælpe med årets boggaver. Og i år skal der ske noget helt særligt, Kalle skal nemlig på jordomrejse for at finde frem til en masse spændende bøger fra alverdens lande. Kalle har selv fået lov af Julemanden til at rejse rundt i verden og finde bøgerne, og han har besluttet, at han vil rundt til hver af de syv verdensdele, og finde rigtig gode bøger til alle de heldige, som Julemanden har på sin liste. Allerede nu er Kalle klar over, at der ikke findes hverken biblioteker eller bøger alle steder i verden, men han ved også, at Kalundborg bibliotek har litteratur, der kan dække disse områder, så han beslutter sig for at starte sin rejse på biblioteket, hvor han indleder med at finde et verdensatlas. Da han har studeret atlasset i nogen tid, beslutter han, at det bedste sted, at starte rejsen for alvor, er oppe hos Julemanden på Grønland. Julemanden har lovet ham et magisk rejsekort, der med lynets hast kan tage ham rundt fra sted til sted i hele verden. Det glæder Kalle sig meget til at prøve.

Da han ankommer til Julemandens hus på Grønland, er Kalle imidlertid blevet lidt bekymret igen: "Hvordan skal de bøger, jeg finder, dog nå frem til dig, inden du skal flyve?" spørger Kalle. Julemanden svarer, at Kalle ikke skal bekymre sig, han skal blot drysse bøgerne med lidt magisk rejsestøv fra rejsekortet og vupti vil de straks lande hos Julemanden.

Således forvisset om, at alt kan nås inden jul, begynder Kalle sin jordomrejse. Hans første rejsemål er Maniitsoq længere sydpå i Grønland, hvor Julemanden kender en gammel kone, der er Grønlands bedste historiefortæller.

Man kan følge med i julekalenderen på Kalundborg Bibliotekers hjemmeside www.kalundborgbib.dk og på Kalundborg Bibliotekers facebookside.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0