AnnonceLuk annonce
En forvirrende og svær tid

16-01-2021

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Der er ingen tvivl om, at COVID-19 har vendt op og ned på mange ting, og nu da restriktionerne netop er blevet forlænget, betyder det, at alle de, der er hjemsendte, fortsat skal være hjemme i hvert fald frem til den 7. februar. 

At restriktionerne netop blev forlænget på pressemødet onsdag betyder, at bl.a. frisøren, bilforhandleren, tæppebutikken samt skoforretningen fortsat holder lukket små fire uger endnu. Det er selvfølgelig træls, da de alle gerne så, at de kunne komme tilbage til jobbet, ligesom mange andre. Det har store konsekvenser for erhvervslivet, at Danmark næsten er lukket ned. Hver især betaler man en pris.

”Jeg savner mit job og mine kunder. Da vi var lukket ned sidste år, fik vi kompensation, og det kan vi også søge om i denne omgang, men det er bare noget af et virvar at finde rundt i. Derudover har det jo selvfølgelig betydet tabt omsætning, og havde en af mine ansatte ikke selv sagt op, fordi hun skulle noget andet end frisør, havde jeg nok været tvunget til at fyre en. Det hele er så uvist, og det er ikke særlig rart. Derudover savner jeg at passe mit job og være sammen med mine kunder,” fortæller Lonny Frederiksen, der ejer M&K Frisøren i Kordilgade i Kalundborg, og fortsætter: ”Det er ikke, fordi jeg keder mig, for jeg finder på andre ting, men jeg savner min hverdag, og det kan faktisk godt pine mig lidt, at de små forretninger ikke må holde åben, mens supermarkederne også kan sælge tøj, sko og bøger.”

Michael Jørgensen, der ejer Skoringen i Kalundborg sammen med sin hustru, Anne Jørgensen, er enig i, at vi lever i nye, og til tider, lidt forvirrende tider. 

”Mange ting er forandret, og vi mister selvfølgelig omsætning ligesom så mange andre. Supermarkeder må gerne sælge tøj, sko, bøger og møbler, men vi andre skal holde lukket. Det er jo nu, at vi skulle sælge de varer, der er i butikken. Ligesom at vi skulle have været ovre og se alle de nye sko, der skal bestilles til næste sæson. Men vi kan ikke se nogle af varerne, som tingene er nu, så vi kan kun se dem på nettet, og må så bestille derfra. Det er altså noget andet end, at se varerne fysisk,” fortæller Michael Jørgensen, og fortsætter: ”Vi har jo også en masse varer, som vi ikke har fået solgt. Nogle kan vi gemme til næste år, men det er jo ikke alle, der kan gemmes. Det afhænger meget af model, farve osv. Men vi må jo tage det, som det kommer. Der er jo ikke andet at gøre. Vi kan jo ikke ændre på det. Vi må bare håbe, at kunderne er der, når vi er tilbage. Vi skal i hvert fald gøre klar til foråret, når vi åbner igen.”

Delvis åbent

Hos Opel i Kalundborg holder værkstedet åbent, dog er halvdelen af mekanikerne sendt hjem, og alle sælgerne ligeså. 

”Vi har selvfølgelig sendt alle sælgerne hjem, da vi jo ikke må have folk i butikken. Vi må dog gerne stadig sælge biler, men ikke på matriklen. Folk kan ringe eller online booke en tid for en prøvekørsel af en bil, og så kører vi den ud til kunden. Vi har solgt et par stykker i weekenden på den måde, men det er selvfølgelig langt fra optimalt. Derudover er vi jo også ramt af, at fabrikken er lukket ned,” fortæller Michael Larsen, der er værkfører.

Nikolaj Schädler fra Garant i Kalundborg er også en af dem, der stadig delvis kan holde forretningen kørende til trods for, at selve butikken selvfølgelig er fysisk lukket ned for kunder. De kan nemlig stadig køre ud med vareprøver på tæpper og gardiner samt lægge tæpper og hænge gardiner op rundt omkring, præcis som andre håndværkere kan. Det gør dem lidt bedre stillet end de forretninger, der helt må holde lukket, og dermed ingenting kan sælge.

”Butikken er fysisk lukket ned, da kunderne jo ikke må komme i butikken, men vi må gerne køre ud til kunder med prøver på gardiner, gulvtæpper osv. Det har vi gjort hele tiden, og vi klarer os, men vi mangler selvfølgelig i sidste ende kr. og ører. Vi er dog ikke så låst, som så mange andre, og det er jo vores held,” siger han.

Vil man have fat i Garant Kalundborg, kontakter man blot butikken som vanligt via telefon. Der er dog pt. lukket om lørdagen, men alle hverdage mellem 10-17 er der åbent for telefonerne.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0