AnnonceLuk annonce
En flot gammel dame på besøg

26-07-2020

Den tremastede bark Artemis ved kajen ud for havneparken i Kalundborg. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Den 94 år gamle tremastede bark Artemis fra Holland lagde lørdag aften til kaj ud for havneparken i Kalundborg. Et flot gammelt skib bygget til hvaljagt i 1926.

Den tremastede bark Artemis tiltrækker sig med rette stor opmærksomhed når den ligger ved kaj, sådan var det også lørdag aften da den gamle dame gled til kaj ud for havneparken omkring kl. 19. Mange kikkede forbi for at beundre det gamle skib som er bygget i 1926 i Norge til hval jagt og navigation i det nordlige og sydlige Polarhavet indtil slutningen af ​​1940'erne.

Senere blev det brugt som et lasteskib mellem Asien og Sydamerika.

I 1950'erne blev det omdannet til et fragtskib og sejlede mellem Asien og Sydamerika, indtil det ikke længere var konkurrencedygtigt og blev taget ud af drift.

Frisiske ejere købte Artemis i slutningen af ​​forrige århundrede og byggede det tilbage med stor kærlighed og en følelse af detaljer til det smukke sejlskib. Masterne er firkantede, karakteristiske for en bark.

Skibet har høj komfort og luksus om bord, bl.a. en attraktiv maritim salon med bar og et hotelkøkken, som ikke efterlader noget at ønske.

Artemis tilbyder plads til 120-folk til dagsture og til 32 gæster som kan overnatte.

Artemis er 59 meter lang og syv meter bred og kom til Kalundborg fra Kiel.

Efter besøget i Kalundborg sejer Artemis til Rostock, hvor en ny tur starter med kurs mod Bornholm. Artemis afsejlede Kalundborg midt på formiddagen søndag.

Artemis er ejet af Tallship Company, Franeker i Holland, som tilbyder deres gæster en uforglemmelig og autentisk sejloplevelse på et sejlskib med alle de moderne bekvemmeligheder, skriver de på deres hjemmeside.

Hvad er en bark

En bark er i skibsterminologi betegnelsen for et tre-, fire- eller femmastet fartøj, hvor de to, tre eller fire forreste master er fuldriggede og fører råsejl, og den sidste mast, mesanmasten, altid kun gaffelsejl


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0