AnnonceLuk annonce
Børn fra asylcentret - en del af fællesskabet

28-12-2016

Børn fra asylcentret i Kalundborg på besøg hos TGU for at lave gymnastik. Foto: Gitte Korsgaard

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Tre trænere fra TGU (Tømmerup Gymnastik og Ungdomsforening) render i dag rundt i Tømmerup Hallen sammen med en flok meget glade børn fra asylcentret.

Det handler nemlig om, at DGI sammen med TGU gerne vil gøre noget for alle de børn, der til dagligt er på asylcentret i Kalundborg. Derfor har man i fællesskab arrangeret, at børnene kan komme og lave gymnastik i Tømmerup Hallen fra kl 10 til 14 i dag og i morgen.

Der er omkring 130 børn på asylcentret i Kalundborg, og omkring 15 børn, i alderen syv til 15 år, var mødt op til gymnastik i Tømmerup Hallen i formiddag, hvor det var tydeligt at se, at de mange børn syntes, at det var sjovt med en lidt anderledes dag. Børnene er primært fra Iran, Irak, Kuwait, Syrien og Afghanistan. De tre trænere, der i dag og i morgen leger med børnene fra asylcentret er Nadia Grue Møllehøj Werth, Victoria Høppner Nielsen og August Døj.

"Min mor blev ringet op, men havde ikke selv tid, derfor spurgte hun mig, da hun syntes, at det var en rigtig god idé, hvilket jeg er enig i. Vi kan være med til, at de ikke bare sidder på centret hver dag, da det her måske kan bidrage til, at flere melder sig til gymnastik eller noget andet hos TGU eller et andet sted,” siger Nadia Grue Møllehøj Werth, der er træner hos DGU.

Foreningen har allerede gode erfaringer med at introducere børn og unge med anden etnisk baggrund til foreningslivet.

"Vi har faktisk allerede flere, der går herude. Endda en pige, der ikke taler dansk. Men hun er med, og hun smiler meget, så jeg tænker, at det fungerer fint for hende alligevel," siger Nadia Grue Møllehøj Werth.

DGI er med til at koordinere aktiviteterne i uge 52, der også er en landsdækkende aktivitetsuge for flere Røde Kors centre.

"Vi har hjulpet flygtningefamilier med at få børnene meldt ind, og det er så dejligt at se, hvor hurtigt de bliver en del af fællesskabet. De her børn kommer med vidt forskellige baggrunde, men de har alle fortjent at få en hverdag, som alle andre børn,” siger Trine Grue Werth.

Også hos DGI er man glad for, at man i lokalsamfundet i Kalundborg har lyst til at deltage og gøre en forskel.

"Det er dejligt, at den lokale forening tager et socialt ansvar. Tømmerup er gået til opgaven med stor gejst, så jeg er sikker på, at de deltagende børn og unge får nogle gode dage,” siger Steen Ulrik Hansen, der er konsulent fra DGI.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0