AnnonceLuk annonce
En anden sommerlejr end planlagt

25-07-2020

DDS Hvidebækspejderne var på en anden sommerlejr end planlagt.

På grund af corona var det nødvendigt at ændre i årets sommerlejrs planer for DDS Hvidebækspejderne. Årets tur for tropsspejderne skulle nemlig have været til Gillastugan i Sverige, men det kunne ikke lade sig gøre forsvarligt blev det vurderet.

”Faktisk hang hele sommerlejr planerne i en tynd tråd på grund af corona” fortæller Jakob Bagger-Hansen, der er leder i troppen. Men i sidste øjeblik blev det dog besluttet at ændre og gennemføre sommerlejren på egen location nær ved Ugerløse i Kalundborg.

”Det var dejligt at vi kunne trodse corona udfordringer og tilbyde vores spejdere en god sommerlejr” fortæller Michaela Petersen, der er leder i troppen.

Michaela har været meget insisterende på at spejderne skulle afsted på tur og at den ikke skulle kortes ned. Trods til tider meget ringe udsigter til at det kunne lade sig gøre at afholde ret meget, men heldigvis lykkedes det, med lidt omtanke for corona retningslinjer og masser af sprit. Og det blev til en rigtig god tur, som bød på mange gode oplevelser, for spejdere og ledere, oplyser Jakob Bagger-Hansen

Turen varede fra lørdag den 4. juli til lørdag den 11. juli.

Lørdag, blev brugt til at slå lejr i regn, men humøret var i top så det gjorde ikke så meget, og da først det store spisetelt var oppe, kunne der laves køkkenbord i tørvejr, og gruppens shelter gav læ for bagagen i mens, senere på dagen kom resten af teltene op, hvor efter der blev lavet burgere til aftensmaden.

Søndag, blev der bygget svævebane som var til stor glæde hele ugen, og om aftenen blev der bagt pizza på bålet, hvilket ikke er det nemmeste, men heldigvis var det minipizzaer så det lykkedes nogenlunde, oplyser spejderne.

Mandag, var pandekagedag, og for dem der ikke kan regne ud hvad det indebærer, så er det en dag hvor man får pandekager morgen, middag og aften, om morgenen var det traditionelle pandekager med tilbehør, til frokost var det med fyld i dejen (ærter, skinke, ost og majs) og til aften tog vi pandekager og fyldte med ris og kylling. Udover en masse pandekager blev det også til 5 km makkermarch (her er spejderne bundet sammen to og to) og 5 km mærker, samt en lille indkøbstur.

Tirsdag, blev der afreageret med det muntre køkken, og påbegyndt bygning af tømmerflåde, og skrællet 8 kg kartofler, til aftenens stegt flæsk med persillesovs. 

Det blev klaret uden sure miner, men der var dog et par stykker der mente det var alt for mange kartofler til aftensmaden, det var det også men så slap de for at skrælle en anden dag.

Onsdag, gik turen til Kragerup Gods, hvor der virkelig blev prøvet og flyttet grænser, for både spejdere og ledere på Go high (klatrebanerne), flere af banerne blev gennemført, enkelte forhindringer viste sig at være for meget, men alle fik prøvet sig selv af, enkelte blev hængende i sikkerhedsudstyret på forhindringerne og måtte hjælpes videre af deres spejdervenner, og så hjem og lave græske frikadeller, naan brød og salat til aftensmad.

Torsdag, blev der sejlet i kano fra Tissø ud til vandet på Halleby å og Sukkerkanalen, her viste vejret sig fra sin pæneste side og turen blev nydt af alle, en enkelt kano måtte dog lænses for vand undervejs, pga. en lidt improviseret vandkamp med pagajerne. Efter kanoturen blev årets sommerturs billede taget efter kanovask på Bjerge tank, hvor der også blev købt kolde sodavand til spejderne. Turen gik herefter tilbage til grunden hvor vi lavede brasekartofler og schnitzler til aftensmad.

Fredag, var den sidste hele dag vi havde den blev brugt på at bryde lejren ned, vaske de store gryder af, og bygge tømmerflåden færdig, desværre var vejret ikke til at komme ud at sejle med den, men det håber vi at kunne gøre til et møde efter sommerferien, og til aften var der paella til aftensmad.

Lørdag, blev det sidste taget ned og der blev sluttet af og sagt god sommer og på gensyn tirsdag den 18. august kl 18.00, hvor nye spejdere selvfølgelig er velkomne.

”Alle dage blev flaget hejst kl 08 og taget ned igen kl 20, trods den til tider meget hårde vind lykkedes det på behørig vis alle dage. Ligeledes blev al aftensmad selvfølgelig lavet over bål og pga. den omskiftelige vind var dykkerbriller meget brugt omkring bålet, for at undgå røg i øjnene, måske røgen var ekstra generende pga. af vores ufrivillige lange pause i spejderarbejdet her i foråret. 

Sommerlejren bød på mange sjove stunder, sjove citater fra spejderne, og masser af hygge - som der altid er på en spejderlejr. Alle fik lært noget nyt, og flyttet deres grænser, og vores trop har efter vores mening fået et meget bedre sammenhold ud af turen,” fortæller Jakob Bagger-Hansen.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0