AnnonceLuk annonce
En af tidens største udstiller på Bispegården

24-12-2018

Kalundborg Kunstforeninger starter udstillingssæsonen 2019 med pomp og pragt, idet det er lykkedes at få en udstilling i hus med Thomas Kluge, som er et af tidens største kunstnernavne i Danmark.

Thomas Kluge maler i en nyrealistisk Rembrandt stil og hans malerier er kendetegnet af en dramatisk lyssætning med fotorealistiske gengivelser. Kluge har stået i modsætning til ”moderne kunst” og visse af hans billeder ironiserer tydeligt med denne kunst.

Kunstneren er født i 1969 og betragtes som autodidakt, da han kun har et kortere ophold på Kunsthøjskolen i Holbæk i 1992 på sit cv.

I 1993 debuterede Thomas Kluge på Kunstnernes Efterårsudstilling og året efter med en opsigtsvækkende udstilling på Charlottenborgs Forårsudstilling. Kun 2 år efter afgav dronning Margrethe bestilling på et portræt.

Det blev til et maleri, hvor man ser dronningen gengivet som på et pasfoto – knivskarpt og ned til mindste detalje som den lille skævhed i det ene øjenæbles placering.

”De har sandelig fået det hele med” sagde regenten, da hun blev præsenteret for maleriet. Siden gav majestæten dog udtryk for, at Kluge havde ramt rigtigt første gang.

Det er efterfølgende blevet til flere portrætter af den kongelige families medlemmer, og over en 4 årig perioden malede Kluge et fantastisk familiebillede – et maleri hvor Kluge har lånt elementer fra tidligere århundredes maletraditioner og bl.a. afbilledet ham selv og hans kone i baggrunden.

Kluge har udført et stort antal portrætmalerier f.eks. af Mærsk Mc-Kinney Møller, Erik Norman Andersen og Anders Fogh Rasmussen. Foruden portrætter og familiebilleder maler Kluge også historiske motiver og blomsterbilleder, og han står bag flere kirkeudsmykninger bl.a. altertavlen i Store Magleby.

Udstillingen på Bispegården vil omfatte billeder fra de tidligere år i Kluges karriere og til i dag samt nogle helt nye blomsterbilleder. Udstillingens tital er ”Mens vi venter” og vil blive vist på Koldinghus efter Bispegården.

Der bliver også mulighed for at høre et foredrag med Thomas Kluge fredag den 4. januar kl. 17.00 – 18.30 på Musisk Skole.

Udstillingen åbnes af kommunalbestyrelsesmedlem Aase Due.

Der er fernisering lørdag den 12. januar 2019 kl. 14, hvor kunstneren vil være tilstede. Udstillingen varer til søndag den 3. marts 2019.

Bispegårdens Kunstudstilling, Adelgade 6, 4400 Kalundborg. Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0