AnnonceLuk annonce
En af Danmarks største kemidistributører er flyttet til Kalundborg

07-03-2021

Firmaet Oqema, som distruberer kemikalier til hele Norden, er flyttet ind hos Schultz Shipping på Kalundborg Havn. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

En af Danmarks største kemidistributører Oqema har etableret distributionscenter i Kalundborg.

Firmaet Oqema startede i Køge i 1999 og har siden opstarten beskæftiget sig med transport og distribution af kemikalier til hele Norden. I størstedelen af virksomhedens levetid, har man haft lager i Køge og senere et lager i Kvistgård, specifikt til brandfarligt gods.

Med 12 ansatte har Oqema formået at flytte fyrre tusinde tons gods om året og er blandt Danmarks største kemidistributører. Men med ønsket om vækst, en samling af deres lagre og et produktsortiment, der stiller meget høje krav til sikkerhed, var virksomheden nødt til at kigge længere væk end Køge, skriver Kalundborgegnens Erhvervsråd i deres nyhedsbrev til medlemmerne.

Øjnene faldt på Kalundborg grundet de gode vilkår som kommunen kunne tilbyde og muligheden for at samarbejde med Schultz Shipping.

”Vi så en professionel tilgang hos Schultz Shipping, en vanthed med kemikalier, så vi havde allerede et godt indtryk og derfor et oplagt udgangspunkt for dialog”, fortæller Peter Ravn Nielsen, Managing Director hos Oqema.

Schultz Shipping, som har mange pakhuse på Kalundborg Havn, lever af at levere en service til deres kunder, som ofte har en lang liste af krav til opbevaring, håndtering, flytning af og tilgang til et lager. Her er Oqema ikke anderledes og derfor var de to virksomheder et umiddelbart godt match.

At bygge et distributionscenter, der skal kunne rumme brandfarligt gods, kræver dog mere end bare know-how, kapital og arbejdskraft. Det kræver noget så ”simpelt” som en tilladelse.

Men Schultz Shipping var på forhånd optimister og tog fat i Kalundborg Kommune for at søge tilladelse til især den brandfarlige del af byggeriet. En proces, der normalt ville kunne sinke et byggeri væsentligt, blev gjort en del lettere, da beskeden fra Kommunen var, at byggeriet kunne gå i gang, mens tilladelsen blev udfærdiget. For gods, som kræver særlige tilladelser, er ikke en ny ting i Kalundborg Kommune og begge virksomheder er glade for den villighed til samarbejde, de stødte på hos Kommunen og hos Kalundborg Havn.

”Grundet den type virksomhed, vi driver, kan det være svært at finde lokationer i Danmark, som har erfaringerne og evnerne til samarbejde. Vi er meget glade for, at vi har nået det, vi har nået, sammen”, siger Anders Englund, Managing Director hos Oqema.

Oqema flyttede fysisk ind på det nye distributionscenter i løbet af december og januar og er nu fuldt til stede i Kalundborg. Det nye center har allerede betydet ekstra arbejdspladser i området for Schultz Shipping.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0