AnnonceLuk annonce
Elever udfører gode gerninger

04-02-2021

Af journalist Sonja Husted Rasmussen

Unge hjælper børn i Syrien. Samtidig nyder Gisseløre Strand og Kalundborg Station godt af oprydningen.

STU-elever (Særligt tilrettelagt Ungdomsuddannelse) har i den seneste tid fået øjnene op for, hvor meget affald der flyder i naturen.

Sammen med deres lærere på specialskolen CSU på Lundevej i Kalundborg har de været ude at samle affald. De har gået langs Gisseløre Strand ved Radiostationen, og de har taget en tørn på området ved Kalundborg Station. Ud over at rense naturen for fremmedlegemer havde oprydningen et ganske særligt formål. Arbejdet var nemlig et led i Danmarks Indsamlingen 2021 under fællesbetegnelsen ”Gode gerninger”.

DR Ramasjang varetager i samarbejde med bibliotekerne og andre samarbejdspartnere landet over projektet. En god gerning udløser hver gang en donation på 20 kr. fra Novo Nordisk Fonden.

Donationen går til et Danmarks Indsamlingsprojekt til børn og unge i Syrien. Indsamlingen af affald gav 160 kr. til indsamlingen 8x20 kr.

Danmarks Indsamlingen kulminerer i et TV-show på lørdag den 6. februar på DR1.

Elever og lærere glæder sig til at se showet og er spændt på om de billeder, de har lagt på, vil blive vist.

Tour de Oprydning

For de fire elever Julie, Camilla, Andreas og Gustav var Tour de Oprydning en øjenåbner for, hvor meget der smides ud. Særlig galt var det omkring Kalundborg Station, hvor det flød med plasticaffald, pap, slikpapir og snusposer og cigaretskod i tusindvis.

Claus Thilkjer Eriksen, der sammen med sin lærerkollega Lonni Dragsdal Hansen var med på turene, har dog en undskyldning for de mange, der bare smider cigaretskod på jorden. Efter at stationerne er blevet røgfri er der nemlig ikke længere rygerskraldespande i området, og det er jo trods alt stadig tilladt at tænde en smøg, før man når stationsområdet.

Masser af plasticaffald

Den store mængde plasticaffald gav også stof til eftertanke. Når det flyder med plastic ved stationen, bliver det hurtigt blæst videre til havnen, ud i vandet og indgår straks i fødekæden.

Affaldssamlerne var godt udstyret til jobbet med handsker og opsamlingstænger. Sidstnævnte var udlånt fra materielgården på Rynkevang, og der er planer om at lignende udstyr nu skal indkøbes til skolen og medbringes, når man alligevel er ude at gå i naturen.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0