AnnonceLuk annonce
Elever tester nye undervisningsformer til industrien

27-11-2018

VR briller bliver måske den nye undervisningsform når medarbejdere skal lære manualer og vejledninger. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

En række elever på Processkolen i Kalundborg er med i et forsøg, hvor nye undervisningsformer testes, bl.a. til brug på Novo Nordisk.

VR-briller (virtual reality) bliver måske det nye redskab når medarbejderne hos Novo Nordisk skal lære nye vejledninger for fx kalibrering.

Hvordan lærer man egentligt bedst, er det ved træning en til en, læse en vejledning, E-learning (på computeren), eller med VR briller. Det testes i øjeblikket på Processkolen i Kalundborg, hvor Novo Nordisk i samarbejde med firmaet Labster, der udvikler undervisningsmateriale til VR briller, prøver nye undervisningsformer af.

”Man har erfaring med at når man træner medarbejdere en til en, fx i to timer, så kan man det, nu tester vi om man med en VR brille kan lære det samme, og på den måde spare medarbejderen som skal lære fra sig, det er det man satser på, men for at kunne afdække mulighederne, prøves der flere forskellige læringsformer af, hvad bider sig bedst fast” forklarer Leif Dam Pedersen, uddannelseschef på Processkolen i Kalundborg.

Det er Processkolen som har stillet elever til rådighed for forsøget, og på den måde får de lov til at prøve fremtidens undervisningsformer.

Gode jobmuligheder

Leif Dam Pedersen oplyser samtidig, at der meget snart bliver mangel på elever på Processkolen, fordi mange firmaer efterspørger arbejdskraften.

”Det bliver svært for os at skaffe elever nok i forhold til de job der skal besættes, så der er ekstreme gode jobmuligheder som procesoperatør,” siger Leif Dam Pedersen.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0