AnnonceLuk annonce
Elever samler stort beløb ind til velgørenhed

23-10-2019

Alle eleverne på Svebølle Skole fik et armbånd fra SOS Børnebyerne som tak, fordi de havde samlet de mange penge sammen, og givet dem til SOS Børnebyerne. Foto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Der har været emneuge på Svebølle Skole, og i den forbindelse har skolen indsamlet 11.000 kr. til SOS Børnebyerne, som onsdag formiddag var på skolen for at modtage gavechecken.

Onsdag formiddag var SOS Børnebyerne forbi Svebølle Skole for at modtage en check på kr. 11.000,-, som eleverne på Svebølle Skole har samlet ind til det gode formål. Alle elever på Svebølle Skole til og med 8. klasse har nemlig haft emneuge, hvor temaet har været Genbrug & Bæredygtighed. Emneugen sluttede fredag med markedsdag, hvor forældre, bedsteforældre og andre kunne købe alle de ting, som eleverne på skolen havde lavet i løbet af ugen - af genbrugsmaterialer naturligvis.

”Vi fik solgt næsten alt, hvad vi havde lavet. Det var fx fuglekasser små notesbøgerne, bogkort og meget mere, alt sammen lavet af genbrugsmateriale,” fortæller børnehaveklasseleder på Svebølle Skole, Mette Rebbe.

 

Havde ikke regnet med så stort et beløb

Svebølle Skole var en børneby i den uge, hvor der var emneuge, og derfor besluttede de også, at overskuddet fra ugen skulle gå til SOS Børnebyerne – fra en børneby til en anden, stor der så fint på gavechecken. Men at man samlede så mange penge ind, havde ingen forudset. 

”Det er vi selvfølgelig meget glade for og stolte af, og det er dejligt, at SOS Børnebyerne gider komme herud, så alle eleverne får en fornemmelse af, hvad det egentlig er, pengene går til. De har holdt foredrag for børnene her i formiddag, der var delt op i de store og de små. De store har fx set en film om, hvordan det er at gå i skole i Afrika,” fortæller Mette Rebbe. 

Efter af Anton fra 0. klasse og Caroline fra 7. klasse overrakte checken til de udsendte fra SOS Børnebyerne, fik alle elever et venskabsbånd fra organisationen, som tak for den store hjælp.

Super Brugsen og Center Bageren i Svebølle har i øvrigt sponsoreret diverse madvarer, så man på skolen kunne lave mad og sælge.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0