AnnonceLuk annonce
Elektronisk blindestok giver helt nye muligheder

03-07-2021

John K Hansen, Lions Kalundborg, overrakte gaven til Berit Houmølle, vicecenterleder på Synscenter Refsnæs. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Lions Kalundborg har doneret en elektronisk blindestok til Synscenter Refsnæs, som gør blinde og svagtseende mere selvstændige og mobile.

Historisk var Lions stærkt involveret i udviklingen af den snart 100-årige hvide stok samt uddannelse af førerhunde. Og Lions har også støttet udviklingen af den elektroniske blindestok, en såkaldt I-cane, en intelligent blindestok baseret på nyeste navigations- og app-teknologi. 

Repræsentanter fra Lions Kalundborg var fredag forbi Synscenter Refsnæs i Kalundborg med den nyeste model af den intelligente blindestok og en IPhone, en donation til en værdi af 17.000, - kroner.

”Den blinde eller svagtseende kan sige til sin telefon hvor man gerne vil hen, så guider den elektroniske blindestok personen der hen ved hjælp af den app som er installeret på telefonen, helt som en almindelig navigation, og holder der fx en lastbil med læsserampen nede, så bliver personen guidet uden om,” fortæller John K Hansen, Lions Kalundborg, som overrakte gaven til Berit Houmølle, vicecenterleder på Synscenter Refsnæs.

”Det er en fantastisk opfindelse, som vi vil få rigtigt meget glæde af, det bliver den første I-cane som vi selv ejer og som kan gå på skift mellem eleverne,” fortæller Berit Houmølle, og fortsætter, ”Her kan man jo sige, at teknologien på mange områder har været god for vores målgruppe, det her inkluderer virkeligt den målgruppe af børn og unge vi har i forhold til at være mere selvstændige og mobile, det er fantastisk det her.”


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0