AnnonceLuk annonce
Ejer af synshal er rystet efter politiets ransagning

18-06-2019

Thomas Højer, indehaver af Bilsyn 4400 i Kalundborg, er rystet efter at politiet ransagede hans firmaer og privatadresse. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Bilsyn 4400 i Elmegade blev ransaget af politiet i sidste uge. Ejeren er sigtet for svindel, men oplyser at han er helt uskyldig, svindlen er tilsyneladende begået af en tidligere medarbejder.

Thomas Højer, indehaver af Bilsyn 4400 i Elmegade, Kalundborg er rystet og tydeligt mærket efter at politiet i sidste uge ransagede flere af de synshaller han ejer på Sjælland samt privatboligen i Ruds Vedby.

Mindst 50 betjente fra flere forskellige politikredse rykkede ind i på otte forskellige adresser på Sjælland, og altså også hos Thomas Højer, som sad hos en kammerat i Jyderup da ham blev bedt om at komme hjem til privatadressen i Ruds Vedby.

”De var mindst otte måske 10 betjente og en lang række af politibiler som ventede da jeg kom hjem. De har ransaget hele vores hus og har taget en computer og et kontantbeløb med, men ellers har de intet fundet,” fortæller Thomas Højer da TV-Kalundborg møder ham tirsdag formiddag i synshallen i Kalundborg, som åbnende igen dagen efter ransagningen. I synshallen i Kalundborg blev tre computere taget med til nærmere undersøgelse.

Efter ransagningen i Ruds Vedby blev Thomas Højer anholdt og taget med til afhøring i Næstved, her er han sigtet for svindel med registreringsafgifter til godt to millioner kroner, en sigtelse som han på det kraftigste erklærer sig uskyldig i. Thomas Højer blev løsladt omkring kl. 17 samme eftermiddag med 1000 kr. på lommen, politiet har nemlig spærret alle konti, både private og dem som tilhører firmaerne, og det giver i den grad udfordringer, Thomas Højer har nemlig ikke mulighed for at betale sine regninger, lige som kunderne ikke kan indbetale til firmaet.

Thomas Højer har hyret en advokat for at få ham til at finde ud af hvad der er op og ned i sagen, og han er bange for at der kommer til at gå flere år før der falder dom i sagen.

”Politiet har oplyst at de har arbejdet med sagen i mere end et halvt år, og jeg tror de havde regnet med at finde noget meget stort, men de er helt sikkert blevet skuffet,  jeg ved faktisk ikke hvad de havde regnet med at finde” fortæller Thomas Højer.

Politiet har sigtet Thomas Højer og en tidligere medarbejder for omfattende dokumentfalsk og svig med registreringsafgifter, en sigtelse som Thomas Højer helt tager afstand fra.

Politiet mener jeg har tjent penge på den svindel min tidligere medarbejder har lavet, og siger at jeg er ansvarlig da det er mit firma, men jeg kender intet til det, og ja, det er mit ansvar hvad mine medarbejdere laver, men det er jo umuligt at stå bag ryggen af dem hele tiden, de fleste af sagerne ligger i øvrigt flere år tilbage i tiden,” siger Thomas Højer.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0