Efter fem måneder - Så er der igen film på det store lærred

Så er der igen film på det store lærred. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Efter fem måneders nedlukning kan man igen se film i biografen. Dog er der en række restriktioner som skal overholdes, og det får måske flere gæster til at blive hjemme.

Torsdag sidst på eftermiddagen stod biografgæsterne i kø for at komme ind i Kino Den Blå Engel, alle skulle nemlig fremvise en negativ coronatset eller et gyldigt Coronapas, før de for første gang i fem måneder kunne komme ind og se film på det store lærred.

”Jeg er selvfølgelig glad for at vi nu kan åbne igen, men nu skal vores gæster lige vænne sig til, at de skal vise en negativ test og føle sig trygge ved det,” fortæller Annette Sønder Nielsen, indehaver af Kino Den Blå Engel i Kalundborg.

Torsdagens første film var ’Lille Sommerfugl’ i den store sal samt ’Druk’ i den lille sal. Omkring 40 gæster blev lukket ind torsdag eftermiddag til duften af popcorn og mulighed for at købe slik og drikkevarer inden filmen begyndte.

”Folk har glædet sig til igen at komme i biografen, det er der ingen tvivl om, så nu håber vi at mange vil bakke op og gå i biografen og ikke lader sig skræmme at, at de skal tage en test inden de kommer,” siger Annette Sønder Nielsen.

Lige nu er det film som Chaos Walking, Retfærdighedens Ryttere, Druk og Lille Sommerfugl, som vises i Kino Den Blå Engel, men allerede fra onsdag i næste uge er der fem nye film på programmet.

Det er ikke kun film som der kan købes billet til i Kino Den Blå Engel. På tirsdag den 11 maj er der talkshowet ’Mellem himmel og jord’ med kokkene Claus Holm & Søren Gericke.

Et talkshow, en historie om kærlighed til maden - livet - mørket - lyset - om livet i køkkenet. Tanker og syn på fremtiden, om det at stå udenfor og lidt om wienerbrød.

Fredag den 21. maj står Den Danske Mafia på scenen. Den Danske Mafia har efterhånden kørt landevejene tynde, og de danske partyrockere er efterhånden blevet en institution i dansk festival -og klubkultur. Med et repertoire bestående af John Mogensens udødelige sange fortolket som rock klassikere.

Og fredag den 4. juni giver det lokale band Last Too Know en støttekoncert hvor alle billet penge går direkte til Kino Den Blå Engel.

Del