AnnonceLuk annonce
EM i Kalundborg Havnepark: Beslutning er truffet 

09-06-2021

I 2018 blev VM set i havneparken. I år er der desværre ikke noget EM at se i havneparken grundet COVID-19 restriktioner. Arkivfoto: Jens Nielsen.

kontakt@tv-kalundborg.dk

Kalundborg Kommune har truffet en tung beslutning. EM fodbold fest bliver ikke vist på storskærm. 

COVID-19 har i snart halvandet år vendt op og ned på mange gode, rodfæstede traditioner – og nu bliver EM-festen i Kalundborg Havnepark føjet til den efterhånden lange liste. Kampene fra EM bliver ikke vist på storskærm i år.

”Vi har truffet beslutning om, at det ikke kan lade sig gøre at afholde et så stort arrangement, som storskærmsvisning af EM-kampene forsvarligt. Det er vi rigtigt kede af, fordi vi ved, at mange borgere i Kalundborg Kommune havde set frem til at holde endnu en rød og hvid fest i havneparken. Dem bliver vi nødt til at skuffe,” forklarer Michel van der Linden, direktør i Kalundborg Kommune med ansvar for Kultur, Miljø og Teknik.  

Der er blevet lagt mange kræfter og følelser i at finde en model, hvor hensynet til sundhed, den fælles adgang til arealerne ved havnen og ikke mindst hensynet til den gode tradition vi har i Kalundborg Kommune for at mødes til store begivenheder, og fejre dem sammen, kunne gå op i en højere enhed – men hensynet til sundhed vandt. For at afvikle arrangementet, så det kunne leve op til myndighedernes arealkrav og forsamlingsloftet, havde det krævet adgangskontrol til havneparken, indhegning i båse og billetsystem. Blot for at nævne nogle af udfordringerne. 

”I Kalundborg Kommune har vi de seneste år opbygget stærke, fælles traditioner for at stå sammen om de store idrætsbegivenheder. De seneste knap 18 måneder har vi så også lært at stå sammen om at passe på hinanden, og borgerne har ydet en kæmpe indsats for at udgå, at alt for mange er blevet smittet med covid-19. Vi er så tæt på målstregen med hensyn til at få kontrol over smitten – det ville være for ærgerligt at sætte den udvikling over styr under EM i fodbold,” understreger Michel van der Linden.

Michel van der Linden er dog glad for, at der venter en lang række begivenheder i fremtiden, som borgerne i Kalundborg Kommune kan stå sammen om: ”Allerede den 13. august kommer cykelløbet PostNord Danmark Rundt jo til Kalundborg, hvor der bliver kørt seks omgange på en rundstrækning, der strækker sig fra havneparken og midtbyen og ud på Røsnæs. Der bliver rig lejlighed til at se noget fantastisk cykelløb,” lover Michel van der Linden.   


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0