AnnonceLuk annonce
eSport er populært, inden det er kommet i gang

14-09-2017

Trine Grue Werth, foreningskoordinator i TGUi det nye eSports rum, som næsten er færdigt. Foto: Jens Nielsen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Tømmerup Gymnastik og Ungdomsforening (TGU) starter, lige om lidt, eSport hold op, og de er allerede så populære, at man næsten ikke kan følge med.

TGU får så mange henvendelser på de kommende eSport hold, at de har svært ved at følge med.

”Vi får simpelthen så mange henvendelser, at vi er ved at drukne i dem. Vi er selvfølgelig meget glade for, at det bliver taget så godt imod. Men det viser jo også i den grad, at det har manglet herude, da henvendelser primært er fra unge, der gerne vil meldes ind, eller fra deres forældre, der ser tiltaget som en rigtig god idé, fordi de nu endelig kan få deres unge mennesker lidt væk fra computeren hjemme på værelset, og ud og være lidt social med andre unge med samme interesse,” siger Trine Grue Werth, der er foreningskoordinator i TGU.

Interessen er stor

TGU har fået mere end 80 henvendelser, inden tilmeldingen overhovedet er begyndt. Og netop i den forbindelse beder de også folk om at være tålmodige lidt endnu, da de arbejder på at få alle brikkerne til at falde på plads i planlægningen af alle de nye eSport hold.  

”Vi skal til møde i morgen hos DGI, hvor alle eSportsforeninger på Sjælland mødes. Vi er nye på det område, og her håber og forventer vi derfor at få en masse informationer om alle de ting, som vi ikke ved. Så efter mødet er der mere styr på det hele, og så sætter vi os sammen i weekenden, og i næste uge kan vi åbne op for tilmelding,” siger Trine Grue Werth, der i samme ombæring beder folk om at være tålmodige lidt endnu, så de kan få styr på det sidste, inden tilmeldingen åbner i næste uge.

Det er også vigtigt for TGU at understrege, at de ikke driver en netcafé, men et professionel gaming.

”Vi står med seks instruktører, der alle sammen er blevet instrueret fra en E-sports ekspert, og til Nytår kommer de på instruktøruddannelsen hos eSport Danmark. Vi har jo også fået FIFA med, så vi får også et rum med PlayStation, og vi har fundet en instruktør, der i øvrigt i forvejen underviser på nettet. Planen er jo også, at de unge skal sendes af sted til turneringer, ligesom fx et håndboldhold. Derudover er vi sindssygt heldige, at vi har frivillige, der vil hjælpe til. Vi har bl.a. Per Plasmann, der ejer Datanetservice, han står for alt det tekniske omkring computerne, og uden ham, aner jeg faktisk ikke helt, hvad vi skulle gøre,” siger Trine Grue Werth.

Hvad er eSport?

Mange kan blive lidt i tvivl om, hvad eSport helt præcis er. eSport handler om gaming, men i stedet for at de unge sidder foran computeren hjemme på værelset, kommer de nu ud og er sociale sammen med andre med samme interesse for gaming. De sidder sammen og hygger sig, og planen er også at sende de unge af sted på turneringer, ligesom tilfældet fx er med et fodboldhold.

”Idéen er jo for os, at man går til eSport, ligesom man fx går til håndbold. Her går man bare tre timer ad gangen, da det tager noget tid at spille spil, plus de skal have undervisning i bl.a. taktik. Med tiden kunne det være fantastisk, hvis vi kunne lave nogle hold, hvor man blandede eSport med fysisk træning,” siger Trine Grue Werth.

Indtil videre ser det ud til, at der kommer otte hold fordelt udover mandag, tirsdag, onsdag og torsdag mellem kl. 16 og 22. Der kan være 12 på et hold, og de bliver, efter alt at dømme, hurtigt fyld op.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0