AnnonceLuk annonce
Dyb koncentration ved DM i Ubby

14-09-2019

Der var dyb koncentration hos Othello-spillerne i Ubby i dag, hvor der blev afholdt DM i brætspillet Othello. Foto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

For første gang afholdes Danmarksmesterskabet i brætspillet Othello på Vestsjælland, nemlig i Ubby i dag, lørdag. Det er Ubby Bibliotek, der danner ramme om årets danske mesterskab i Othello.

Der er ofte stille på et bibliotek, men i dag herskede der en særlig stilhed over Ubby Bibliotek, hvor der i dag var DM i Othello. Der var dyb koncentration at spore hos både yngre og ældre Othello spillere i dag. Der blev grublet og tænkt, men ikke sagt mange ord.

Brætspillet Othello har været på programmet på de fire brætspilsdage, der indtil nu er blevet afholdt på Ubby Bibliotek. Desuden har der seks år i træk været afholdt en Othello-turnering i Rørby præstegård. Lokale Othellospillere mødes i øvrigt hver fredag fra 15 til 18 på Ubby Bibliotek. Her kan man lære spillet, og få gode fiduser af mere erfarne spillere. Efter DM i dag, lørdag, vil der også blive træning i andre spil på brætspilsdagene.

Fakta om Othello

Othello blev opfundet af japaneren, Goro Hasegawa i 1971 som en variant af det engelske spil Reversi fra 1882. Det engelske spil kom til Japan i 1888 og til Danmark året efter, men det var først som Othello, at spillet for alvor blev populært i Japan, og siden også i resten af verden. Der har været afholdt Danmarksmesterskab i Othello siden 1982. 

Den mangedobbelte danmarksmester, Karsten Feldborg, vandt DM 2018, som blev afholdt i Greve. U-15 DM 2019 for unge under 15 år blev afholdt samme sted lørdag den 25.maj. Ny U-15 danmarksmester blev Bertram Palmer fra Greve.

Man kan læse mere om spillet på Dansk Othello Forbunds hjemmeside: www.othello.dk og på www.worldothello.orgFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0