AnnonceLuk annonce
Du kan stadig gå i fitness center

27-10-2020

Thomas Saaby Hansen og Søren Lund Larsen, indehavere af Go' Form i Kalundborg. Arkivfoto: Jens Nielsen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Da statsminister Mette Frederiksen gik på til pressemødet fredag aften, hvor der atter kom nye restriktioner grundet det hurtigt voksende antal smittede personer med corona i Danmark, var mange bange for, at det igen betød lukkede fitness centre. Det gjorde det dog ikke, men spillereglerne ændrede sig en del.

De nye restriktioner, der trådte i kraft mandag og de sidste på torsdag, forandrer tingene en del for fitnesscentrene i hele landet, dog er det stadig muligt at træne. Forskellen er nu, at de centre, der har hold, kun må være ni personer på holdet plus instruktøren. Ligeledes skal man nu bære mundbind, når man kommer og går fra fitnesscenteret, dog ikke når man træner.

”Det, der rammer hårdest er holdene. Vi havde allerede sat antal ned på holdene, og nu skal de så yderligere ned til ni plus instruktør. Det betyder, at mange ikke kan komme på hold, men vi arbejder på, hvorvidt instruktørerne kan køre lidt ekstra, og om vi selv kan, også. Derudover laver vi det, så vores medlemmer ikke kan booke mere end ét hold om dagen, så alle kan få mulighed. Men vi kommer til at rykke lidt rundt over de næste 14 dage, før det hele kommer helt på plads,” siger Søren Lund Larsen, der ejer og driver Go’Form i Kalundborg sammen med Thomas Saaby Hansen. 

Søren Lund Larsen er, ligesom mange andre, træt af corona, men ved også, at vi alle er nødt til at stå sammen og følge de restriktioner, der nu engang kommer.

”De nye restriktioner giver klart nogle udfordringer, men vi må have ja-hatten på, og bare være glade for, at vi ikke er blevet lukket ned igen. Man kan mene om restriktionerne, hvad man vil, men vi følger dem, og sådan er det. Det er hårdt at drive forretning lige nu, men vi må alle bakke op og gøre, hvad vi kan. Heldigvis synes jeg, at vi har skabt et godt og sikkert træningsmiljø, hvor folk er gode til både at spritte maskiner af og holde afstand til hinanden. Motionscentrene har jo heller ikke været nogle stor smittekilde nogle steder,  siden vi åbnede op igen, heldigvis. Men vi har selvfølgelig stadig nogle medlemmer, der ikke kommer, fordi de er bekymrede. Enten er de ældre, eller der er noget sygdom i familien eller lign. Omvendt har vi også en del ældre, der kommer, fordi de savner det for meget, hvis ikke de kommer her,” slutter Søren Lund Larsen.

De nye krav i forhold til fitness centre er:

  • Mundbind skal bæres ind og ud af fitnesscentre
  • Det skal ikke bæres, når man er skiftet til træningstøj
  • Ej heller i omklædningsrum eller under badning
  • Forsamlingsforbuddet gælder for alle holdaktiviteter
  • I centret bestemmes det tilladte antal personer ud fra kravet om, at der skal være fire kvadratmeter gulvareal per person.

Kilde: Kulturministeriet


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0