AnnonceLuk annonce
Dronningens fortjenstmedalje for 40-års kærlig pleje

16-12-2020

Områdeleder Karin Graff Gergelyffy overrakte Dronningens Fortjenstmedalje til Birthe Jensen. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Birthe Jensen blev onsdag hædret med Dronningens Fortjenstmedalje efter 40 år som ansat ved Kalundborg Kommune, heraf de sidste 25 år som social- og sundhedshjælper.

Tilbage i 1980 blev Birthe Jensen ansat i Kalundborg Kommune som ufaglært hjemmehjælper på Årby Plejehjem. I 1995 tog hun uddannelsen som social- og sundhedshjælper og har siden været i den udekørende gruppe i IP-Nord på Jernholtparken, som hver dag hjælper borgerne i deres eget hjem.

Birthe Jensens 40-års jubilæum blev fejret i september, hvor hun også blev indstillet til Dronningens fortjenstmedalje.

Onsdag eftermiddag kunne områdeleder Karin Graff Gergelyffy så overrække Dronningens fortjenstmedalje til Birthe Jensen, mens henders kollegaer klappede og råbte hurra.

”Selv om det er coronatider, så synes vi, at fortjenstmedaljen skulle overrækkes med pomp og pragt, det fortjener en 40-års jubilar. Der er ikke mange af den slags i Kalundborg Kommune, men Birthe har skabt glæde, succes, opmærksomhed og god og kærlig pleje og omsorg ude i så ufatteligt mange borgers hjem igennem 40 år,” sagde Karin Graff Gergelyffy i sin tale til jubilaren, inden Dronningens fortjenstmedalje blev overrakt.

Der var også en gave til Birthe Jensen fra Meny Kalundborg og fra Reersø Kro.

Fakta:

Dronningens Fortjenstmedalje (Den kongelige Fortjenstmedalje) i sølv kan tildeles for en fortjenstfuld indsats efter mindst 40 års uafbrudt ansættelse indenfor samme område i det offentlige (dvs. indenfor samme ansættelsesmyndighed).


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0