AnnonceLuk annonce
Droner skal finde utætheder i fjernvarmesystemet

02-02-2021

Af Jens Nielsen

I hele februar måned flyver Kalundborg Forsyning med en drone over Kalundborg by. Det gør man for at finde utætheder i fjernvarmenettet. Dronen flyver i 120 meters højde med et termisk kamera, som kan registrere varmeforskelle i fjernvarmesystemet.

Som så mange gange tidligere skal Kalundborg Forsyning tjekke utætheder i fjernvarmenettet ved hjælp af droner. Der bliver fløjet med dronerne om aftenen/natten, nærmere bestemt mellem kl. 23 om aftenen og 6 om morgenen og kun i roligt vejr. Derfor kan Kalundborg Forsyning heller ikke sige præcis, hvornår dronen sendes i luften.

Dronen flyver i 120 meters højde med et termisk kamera, som kan registrere varmeforskelle i fjernvarmesystemet.

Det er BL Termografi, der udfører flyvningen, og de har de nødvendige tilladelser til at flyve i området. Det er i øvrigt samme firma, der har foretaget målinger de seneste år.

”Vi har også fløjet med droner i januar måned, det havde vi meldt ud på forhånd, men alligevel har vi fået omkring 10 henvendelser fra politiet, fra borgere som har anmeldt droneflyvningen, men alle tilladelser er altså på plads,” fortæller Anne Sødal Aagren, kommunikationsmedarbejder hos Kalundborg Forsyning.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0