AnnonceLuk annonce
Drabschef fastholdt publikum

05-02-2020

Der blev talt meget om Ubådssagen tirsdag aften i Kino Den Blå Engel. 

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kaludborg.dk

Der var næsten fuldt hus tirsdag aften, hvor tidligere drabschef Jens Møller Jensen og journalist Stine Bolther var på besøg i Kino Den Blå Engel, med deres samtaleforedrag, der havde udgangspunkt i bogen; ”Opklaret – Drabschefens Erindringer”.  

Det var en veloplagt Jens Møller Jensen, der fortalte om blandt andet ubådssagen og terrorangreb i København. Publikum lyttede og stillede en hel del spørgsmål. Samtaleforedraget blev styret af Stine Bolther, der fortalte ud fra krimi journalistens synspunkt.

”Jens Møller Jensen havde virkelig gode fortællerevner, og var rigtig god til at forklare om de forskellige sager - om hvordan det blev grebet ad. Han formåede virkelig, gennem hele foredraget, at fastholde publikum,” fortæller Brian Sønder Andersen fra Kino Den Blå Engel.

Stor interesse for ubådssagen

”En sag, der blev brugt meget tid på var ubådssagen. Vi begyndte kl. 19 og skulle slutte kl. 21, men der kom lige en lille halv time mere på, både fordi folk skulle købe deres bøger men også på grund af den grundige fortælling om brugen af de svenske hunde, dykkerne og det, måske alt for, tætte samarbejde med Kim Wahls forældre, der i dag er venner med den tidligere drabschef, Jens Møller Jensen,” fortæller Brian Sønder Andersen.

Nye planer for besøg

Brian Sønder Andersen fortæller, at han og Stine Bolther talte om, at hun, på et tidspunkt, kunne vende tilbage til Kino Den Blå Engel til et lignende foredrag med nogle af de andre store personligheder, hun har skrevet om gennem tiden. 

”Der er lagt planer for flere besøg i Kino Den Blå Engel sammen med Stine Bolther, hvor hun laver et lignende samtaleforedrag sammen med nogle af de andre store drenge, hun har skrevet om.”

Jens Møller Jensen er tidligere drabschef og leder af Københavns Politis afdeling for Personfarlig Kriminalitet, der tæller sager som drab, drabsforsøg, røveri, menneskehandel, seksuelle overgreb, vold, brand og særlige sager. Han begyndte ved politiet i 1981, og var inden da premiereløjtnant på Høvelte Kaserne. Han er lige nu aktuel med bogen: “Opklaret - drabschefens erindringer”.

Stine Bolther er forfatter, journalist, foredragsholder og radio/tv-vært. Hun har udgivet flere bøger inden for true crime-genren, bl.a. med politilederne Ove Dahl, Kurt Kragh og Bent Isager-Nielsen. Derudover er hun i øvrigt født og opvokset i Kalundborg.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0