AnnonceLuk annonce
Donerer tæt på 400.000 kr. til Knæk Cancer

19-10-2019

Fra venstre, formand Mads Fredslund, idemand til projektet Frank Pedersen og næstformand Dennis Kofod Nielsen, alle fra Round Table 47 Kalundborg. Privatfoto

Round Table 47 i Kalundborg, har været klubben bag, og sammen med resten af landets klubber, doneret et beløb på næsten 400.000 kr. til Kræftens Bekæmpelse. Det overdrages i forbindelse med Knæk Cancer showet på TV2 lørdag i næste uge. Det er første gang foreningen har indsamlet og doneret et beløb af den størrelse til velgørenhed.

Frank Pedersen, Ubby og medlem af Round Table Kalundborg har selv kræft tæt inde på livet, da hans far er ramt at kræft. Faderen fik diagnosen i september 2018, lige inden Knæk Cancer-showet rullede over skærmen i oktober. Det gav Frank idéen til at lave sin egen version af en velgørenhedsnål, og sælge den i regi af Round Table, og dermed donere et bidrag til at knække cancer. Frank Pedersen præsenterede sin ide til medlemmerne af RT 47 Kalundborg. Her var der stor opbakning, og der blev hurtigt lavet sponsorater, så alle udgifter blev dækket, og alle penge kunne derfor fremadrettet gå direkte til Kræftens Bekæmpelse.

Startskuddet til projektet lød herefter. Der blev designet pins og første parti af den nye ”Stjerne Pin” blev sat til salg i januar måned, hvor alle formænd for de danske klubber under Round Table, var samlet i Svendborg. Målet var oprindeligt at indsamlet de 10.000 kr. til Knæk Cancer, der giver adgang til at blive vist i bunden af skærmen under showet. Men allerede til mødet i januar blev alle 1.000 nåle solgt til 47 kr. pr. stk., hvormed der alene den dag blev indsamlet næsten 47.000 kr. til Kræftens Bekæmpelse. Det gav anledning til at sætte et nyt mål om at indsamle 100.000 kr., det blev dog også hurtigt efter opnået. Samlet set er der nu solgt 2.200 nåle, der sammen med andre tiltag har resulteret i det samlede beløb på 386.847 kr., der nu er overført til Kræftens Bekæmpelse som Round Table Danmarks bidrag til kampen mod kræft, efter en ide udsprunget i Kalundborgafdelingen af Round Table.

Formand for RT47 Kalundborg, Mads Fredslund, er utroligt stolt af indsamlingens resultat.

”Det er fantastisk at se, hvordan vi som lokal klub og i en forening som Round Table kan rykke sammen på landsplan, og bidrage med et beløb af denne størrelse. Da indsamlingen startede, troede jeg ikke vi vil kunne indsamle et så stort et beløb, hvilket også vidner om, at kræft er noget de fleste kan forholde sig til, da vi alle har venner, familie eller kolleger, der er ramt af sygdommen”, udtaler han.

Om Round Table Danmark

Round Table Danmark er et netværk for mænd mellem 20 og 40 år, der under mottoet ”Adopt - Adapt - Improve” har til formål at udvikle medlemmerne, og udvide deres netværk og kontaktmuligheder udenfor deres normale omgangskreds og profession.

Round Table blev stiftet i England i 1927 og Danmark blev i 1936 den første organisation udenfor England. Organisationen er i dag tilstede i 58 lande verden over, med 2.275 lokale klubber og i alt ca. 30.000 medlemmer. Round Table Kalundborg har omkring 20 medlemmer.

Der er i Danmark 2.300 medlemmer fordelt på 129 lokale klubber, der alle holder minimim 20 møder årligt, med virksomhedsbesøg, foredrag eller forskellige aktiviteter af social karakter på agendaen.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0