AnnonceLuk annonce
Donation til Hvidebækspejderne

18-01-2021

Hvidebækspejderne har modtaget donation fra fond.

kontakt@tv-kalundborg.dk

2021 begyndte godt for Hvidebækspejderne med en donation fra Nordea fonden på kr. 20.773, som var planlagt til at skulle overrækkes tirsdag den 19. januar. Desværre kom COVID-19 restriktioner i vejen for overrækkelsen.

Pengene er givet til et projekt, hvor man giver spejderne mulighed for at kunne sove oppe mellem trækronerne. Selve projektet indebærer, at der sættes fire solide stolper i jorden. Mellem stolperne spændes et sikkerhedsnet ud, hvor man kan sove. Et andet net bliver sat, som faldsikring, og de to net danner tilsammen en rede 5-6 m over jorden, hvor der kan soves under åben himmel.

”Det har været et ønske i et par år at kunne lave og tilbyde denne aktivitet for vore spejdere, da jeg mener, at det giver dem en særlig nær-naturoplevelse, at kunne overnatte mellem trækronerne. At være i uvante omgivelser og prøve noget nyt, er en stor del af at være spejder, som i høj grad handler om at flytte grænser. Vi har valgt at placere dette tilbud langt fra byen ved vores hytte ved Ugerløse, det vil give den bedst mulige mulighed for at opleve naturen tæt på, med mange stjerner, lyden af havet, og dyrelyde i natten,” siger John Møller Petersen, der er leder for de ældste spejdere i gruppen samt idémand bag projektet.

Projektet er allerede gået i gang. Tropsspejderne gravede hullerne til stolperne i sommer, men pengene til resten af projektet manglede, og derfor har der længe stået fire huller med midlertidige stolper i. Men donationen fra Nordea fonden finansierer nu projektet hundrede pct. til stor glæde for Hvidebækspejderne. Projektet forventes at være færdig i løbet af 2021, og at kunne være et tilbud til spejdere fra 10 år og op efter.

For de yngre spejdere er der dog også noget at glæde sig over. Hvidebækspejderne har nemlig i 2020 også fået kr. 5.000 fra Miljø- og Energifonden til at undersøge både livet i vandet og vandets kræfter. Ligesom DUF lokalforenings pulje har givet kr. 5.500 til sang- og spejderbøger – til gavn for alle Hvidebækspejdere.

I 2020 fyldte Hvidebækspejderne 40 år, og vedligeholdelsesprojekterne står i kø.

”Skulle der sidde en handy person derude, der kunne tænke sig at give en hånd med, så tøv ikke med at kontakte os. Vi tager imod al den hjælp, vi kan få,” siger Jakob Bagger-Hansen, og fortsætter: “Vi er altid glade, når vi mærker lokalsamfundets kræfter støtte op om os.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0