AnnonceLuk annonce
Dom til ´tandstikmanden´

01-05-2019

Arkivfoto: Jens Nielsen.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

I dag fik ’tandstikmanden’ – manden, der i en længere periode har chikaneret borgere såvel som virksomheder og institutioner, primært i Kalundborg, med trusler samt omfattende hærværk, sin dom ved retten i Holbæk.

’Tandstikmanden stod tiltalt for 145 forhold i Retten i Holbæk, og blev i dag idømt en behandlingsdom, som han i øvrigt også har modtaget tidligere. Behandlingsdommen er givet på baggrund af en retspsykiatrisk erklæring, dog har man valgt, at dommen har en max tid på 5 år, hvorimod anklagemyndigheden havde anmodet om, at dommen ikke blev tidsbegrænset. Den 52-årig mand fra Kalundborg bliver altså indlagt, men kan udskrives til behandlingsdom i eget hjem, hvis overlægen vurderer, at han er klar til det på et tidspunkt.

Dommer, Peder Johs. Christensen sagde under domsafsigelse: ”Vi har valgt at følge de lægefaglige anbefalinger, og derfor er dommen i overensstemmelse med det. Anklagemyndighed anmodede om ubestemt tid, men det er ikke fulgt.”

Fundet skyldig i alle forhold på nær ét

Den 52-årig er fundet skyldig i alle forhold, bortset fra et enkelt, hvor der ingen bevisførelse har været. Det er primært videooptagelser, dokumenteret dna-erklæringer samt troværdige vidneforklaringer, der har afgjort sagen. Den nu dømte 52-årig skal betale sagens omkostninger samt en række erstatningskrav, nogle erstatningskrav skal dog laves i form af civile søgsmål. Det var i øvrigt en enig dommandsret, der afsagde dommen. 

Den 52-årig dømte mand var iført sweatshirt og joggingbukser, og sad roligt i retslokalet, mens han modtog sin dom. Han fik af vide, at dommen kan ankes i 14 dage fra dags dato, men den dømte sagde med det samme, at dommen modtages, og at han ikke ønskede at anke. Anklagemyndigheden anmodede om fortsat varetægtsfængsling indtil behandlingsdom iværksættes. Der var ingen protester fra forsvarer, og således er den 52-årig mand fortsat varetægtsfængslet frem til, at hans behandlingsdom påbegyndes.

Læs også  ’Tandstikmanden’ står tiltalt for 145 forholdFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0