AnnonceLuk annonce
Dom faldt over voldsmand

03-01-2019

Brian Sønder Andersen foran Retten i Holbæk i dag. 

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Tidligere i dag sad Brian Sønder Andersen, der til daglig er en del af teamet i Kino Den Blå Engel i Kalundborg, på en stol i Retten i Holbæk. Det gjorde han, fordi han i begyndelsen af november 2018 blev groft overfaldet, og i dag skulle vidne.

Brian Sønder Andersen, der arbejder i Kino Den Blå Engel i Kalundborg, har i dag vidnet i Retten i Holbæk i forbindelse med overfaldet på ham tilbage i begyndelsen af november sidste år. Der var mødt en hel del af Brian Sønder Andersens venner op til retssagen i Holbæk torsdag middag, hvor en 26-årig mand stod tiltalt for umotiveret at have slået Brian Sønder Andersen med en knytnæveslag, som bl.a. førte til et brækket ben. 

Ingen fængsel selv om tiltalte tidligere er dømt for vold og røveri

Den 26-årige tiltalte mand har ikke en ren straffeattest. Anklageren nævnte under retssagen flere sager fra 2009 og frem til 2013, hvor tiltalte er både anklaget og dømt for bl.a. grov vold samt røveri flere gange. Men da dommen faldt, blev det til en betinget dom i 60 dage samt ulønnet samfundstjeneste i 80 timer. Derudover skal den tiltalte 26-årige mand betale sagens omkostninger samt en erstatning på kr. 600,- til Brian Sønder Andersen. 

”To dommere ser sammenhæng mellem slag og brækket ben, og så bestemmer flertallet. Derudover mener vi, at der er tale om uprovokeret vold. Du skulle have været i fængsel og afsone, men vi har lagt særlig vægt på, at seneste sag er fra 2013, og at det ikke er forsætteligt, at Brian Sønder Andersen brækker benet ligeledes, at du angav dig selv. Derfor får du en betinget dom og samfundstjeneste,” sagde dommer, Marianne T. Øllgaard, der sluttede af med  at sige, at der kan komme en erstatningssag senere, men Retten i Holbæk har ikke taget det med i betragtning. Forsvarer gik ud med tiltalte i to minutter, hvorefter de kom tilbage, og accepterede dommen.

Anklager ved Midt- og Vestsjællands Politi, Henriette Hansen, var umiddelbart tilfreds med dommen.

”Han blev dømt for det, han stod tiltalt for, og man var enig i, at der ingen forudgående provokation havde været,” sagde hun.

Jeg slog, fordi han grinede

Den tiltalte 26-årig mand erkendte at have slået Brian Sønder Andersen én gang, men mente ikke, at han var skyld i det brækkede ben.

”Han grinede af min kæreste, og jeg slog ham med et knytnæveslag én gang, men jeg ved godt, at jeg ikke skulle have gjort det. Han rammer ind i skraldespandene, da jeg slår ham, og vælter. Det går op for mig, at det ikke er så godt, og jeg løber,” fortalte den tiltalte i retten. Den unge mand fortalte også, at han meldte sig selv nogle dage efter, da han havde dårlig samvittighed. 

Vågnede med blod på tøjet

Herefter kom Brian Sønder Andersen ind i retssalen for at vidne. Han fortalte, at han var på Kontoret i Kalundborg sammen med et hold venner, men at han gik ud i gårdhaven alene. Brian Sønder Andersen kan intet huske. Men han vågnede med blod på tøjet, et ben, der ikke kunne støttes på og med mange smerter. Han fortalte ydermere, at han stadig har mange smerter, og endnu ikke kan passe sit arbejde på fuld tid.

”Jeg går ud for at få frisk luft, og det næste, jeg husker er, at jeg ligger og har rigtig mange smerter. Der er flere omkring mig, de spørger mig om en masse, og politiet er også kommet, og vi venter på ambulancen. På hospitalet fortæller de mig, at mit ben er brækket to steder, og jeg bliver opereret dagen efter. Men jeg husker intet fra episoden andet end nogle stemmer,” fortæller han. 

Men der var andre der så, hvad der skete den lørdag nat på Kontoret i Kalundborg, og endnu et vidne blev indkaldt.

”De står i en gruppe og skændtes, og en af kvinderne går over til Brian og spørger, hvad han griner af. Derefter slår en mand (tiltalte) Brian med knyttede næve, og Brian falder om. Jeg går derhen med det samme, og de andre går. Brian bløder fra hovedet. Brian har intet sagt eller gjort. Jeg får ham ind på en bænk ved at løfte ham op over skulderen, og nogle andre ringer til en ambulance,” fortæller en ung mand på 17 år, der så overfaldet.

Tiltaltes ven vidnede dog også, og ifølge ham grinede Brian Sønder Andersen af tiltaltes kæreste, inden tiltalte slog Brian Sønder Andersen.

Skuffet over systemet

Brian Sønder Andersen, der stadig går med en krykke efter overfaldet, og endnu ikke kan passe sit job på fuld tid,  havde set frem til at få en afslutning på sagen, men er skuffet og forundret over udfaldet.

”Jeg havde glædet mig til at få det afsluttet, men er skuffet og frustreret over retssystemet, og har egentlig ikke så meget mere at sige lige nu,” fortæller Brian Sønder Andersen efter retssagen i dag.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0