AnnonceLuk annonce
Bandidos Rocker fængsles for økseoverfald

17-09-2020

Politiet var massivt til stede på Ulstrupvej i Gørlev efter overfaldet den 30. september 2019. Arkivfoto: Jens Nielsen.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Torsdag middag blev der afsagt dom over den 33-årig Bandidos rocker, der har stået anklaget for forsøg på manddrab ved Retten i Holbæk. Man fandt ikke beviser for, at han havde forsøgt at slå offeret ihjel. Han blev derimod kendt skyldig ifølge Straffelovens § 245 stk. 1, og blev idømt tre år og seks måneders fængsel.

Ifølge Straffelovens § 245 stk.1 straffes den, som udøver et legemsangreb af særlig rå, brutal eller farlig karakter, eller gør sig skyldig i mishandling, med fængsel indtil 6 år. Den 33-årig mand, der er medlem af rockergruppen Bandidos, blev torsdag formiddag kendt skyldig efter netop den paragraf i Straffeloven, og blev tilkendt tre år og seks måneders fængsel for et overfald den 30. september 2019. Her blev en 45-årig mand udsat for et voldsomt overfald på Uldstrupvej ved Gørlev. Den 45-årige blev slemt tilredt med bl.a. hug fra en økse. Den 45-årig mand fik kæbe og kind kløvet op med øksen, samt fik sin akillessene skåret over. Han mistede nogle af sine tænder, og var slemt forslået med sår forskellige steder på kroppen. 

Der blev afgivet tre stemmer for, at straffen skulle fastsættes til fire år, og ni stemmer for tre år og seks måneder. Der er særligt lagt vægt på overfaldets grovhed og de skader, som offeret har fået. Det 33-årig Bandidos medlem skal ydermere betale sagens omkostninger. Han modtager ikke umiddelbart dommen, men tager sig betænkningstid. Han skal fortsat sidde varetægtsfængslet.

Bevisførelse og vidner afgørende

Dommeren læste bl.a. op fra skyldspørgsmålet, at bevisførelsen og vidneforklaringerne lægges til grund for skyldsspørgsmålet ligesom, at tiltaltes forklaring har været udetaljeret og ikke overbevisende. 

Den 33-årig mand er tidligere dømt for vold, trusler og våbenbesiddelse. Den anklagede blev sigtet dagen efter hændelsen, og har været varetægtsfængslet lige siden. 

Tiltaltes personlige forhold

I de afsluttende bemærkninger henviste specialanklager ved Midt- og Vestsjællands Politi, John Carea Nielsen, bl.a. til, at den 33-årig Bandidos Rocker tidligere er massivt straffet for personfarlig kriminalitet, og at det derfor skal indgå, som en skærpet omstændighed, når Retten i Holbæk vurderer strafudmålingen. Han understregede tillige, at der ingen formildende omstændigheder er i sagen.

”Det kan ikke bevises, at den tiltalte havde en aktiv rolle i overfaldet, men han samlede holdet, og han var til stede. Angrebet var brutalt, og han har udvist særlig hensynsløshed,” siger specialanklager ved Midt- og Vestsjællands Politi, John Carea Nielsen. 

Den 33-årig mands forsvarer, advokat Kim Bagge, talte derimod for rettens mildeste dom. Han var ligeledes inde over forskellige tidligere straffesager, som han i den forbindelse henviste til. Han henviste ydermere til, at den tiltaltes sidste dom er seks år gammel.

”Jeg gør gældende, at efter omstændighederne og karakteren af skaderne, er det min opfattelse, at man ikke kan udmåle en straf, der ligger over to et halvt år fængsel,” sagde han i Retten I Holbæk torsdag formiddag, som den afsluttende bemærkning, inden straffen blev fastsat til middag.

Læs evt. også Bandidos-rocker anklaget for forsøg på manddrab


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0