AnnonceLuk annonce
Dokumentarfilm om den nære hverdag

14-11-2019

De tre elever fra Tømmerup Friskole, Marcus Kjær Jensen, Lucas Nielsen og Laura Skjødt Jensen, igang med at lave film med Dorte Friis fra politiet i Kalundborg. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Her i november laver nogle af de ældste skoleelever i Kalundborg Kommune, dokumentarfilm om deres nære hverdag - deres venner og familie, passioner og trængsler. Projektet afsluttes med en stor finale i Kino Den Blå Engel, hvor vinderne i flere forskellige kategorier hyldes.

De 350 elever og deres lærere har fået undervisning og hjælp af professionelle filmfolk men skyder og klipper selv filmene på smartphones og iPads. Det hele bliver til en festival, som afsluttes 28/11 i Kino Den Blå Engel med finale, visning af de bedste film og kåringer inden for forskellige kategorier.

Dagens konferencierer er filminstruktør og manuskriptforfatter Martin Strange-Hansen, to gange Oscar-vinder – han stammer faktisk fra Jorløse og er tidligere elev fra Kalundborg Gymnasium. Måske han tager en Oscar med.

”Der har meldt sig så mange til vores festival, at vi har måttet lave to finaler,” fortæller kulturkonsulent Søren Vind, ”alle elever kan simpelthen ikke være i Kino på én gang.”

Nu er Kalundborg jo ikke Cannes, men derfor møder deltagerne alligevel op i gallatøj, når de træder ind på den røde løber – og et glas bobler bliver det også til.

Den kvindelige betjent

Blandt de elever som er med i det store filmprojekt, er Marcus Kjær Jensen, Lucas Nielsen og Laura Skjødt Jensen fra 7. A på Tømmerup Friskole.

De tre elever mødte i denne uge politiassistent Dorte Friis på politistationen i Kalundborg.

”Vi har valgt at lave en film med en kvindelig betjent, for dem hører man ikke så meget om, så det vil vi gerne sætte fokus på med vores film,” fortæller Laura Skjødt Jensen, inden Dorte Friis tager imod de tre elever og optagelserne kan begynde.

Der bliver lavet over 100 film, og de 32 deltager i finalen. 

Andre elever har lavet film om deres venner på knallert, borgmester Martin Damm er med i en film, Peter Egebæk fra Meny optræder også, mens andre har været på besøg på en dyreklinik.

Samlet bliver det måske til samtidshistorisk fortælling om unge i Kalundborg,” siger Søren Vind.

To unge filmarbejdere, Markus Juul Larsen og Frederik Schultz – begge oprindeligt fra Kalundborg, har sagt ja til at være jury.

Festivalen er en del af kommunens kulturpakker på skolerne. Kulturpakkerne indeholder også teater, dans og musik.

Der deltager 16 klasser, som hver udvælger 2 film til finalen. Hver film er cirka to-tre minutter lang.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0