AnnonceLuk annonce
Døgnbemandet vagtcentral tilbage i Kalundborg

12-11-2016

Sekretariatsleder Sven Urban Hansen, Vestsjællands Brandvæsen foran det som bliver til den nye vagtcentral. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Vestsjællands Brandvæsen er i gang med at etablere en døgnbemandet vagtcentral i Kalundborg. Det betyder bl.a. seks nye fuldtidsstillinger.

Håndværkerne er godt i gang med at trække kabler og installere teknik til en helt ny vagtcentral hos Vestsjællands Brandvæsen på Rynkevangen i Kalundborg.

Den nye vagtcentral skal dække de fem kommuner under Vestsjællands Brandvæsen, Kalundborg, Odsherred, Lejre og Sorø, og bliver døgnbemandet, det betyder bl.a. at der skal ansættes seks nye medarbejdere pr. 1. januar 17.

I dag har hver af de fem kommuner sin egen vagtcentral, i Holbæk er vagtcentralen hos Falck, mens de fire øvrige kommuner har en ubemandet vagtcentral, som er en computer hvor alarmerne kommer ind og som kun er bemandet i tilfælde af brand, nu samles det hele i Kalundborg og udover et samlet overblik giver det faktisk også en besparelse.

”Vi kan have det samlede overblik et sted, samtidig er det en god forretning, vi kan faktisk sparre et helt årsværk ved at alt bliver samlet et sted”, fortæller sekretariatsleder Sven Urban Hansen, Vestsjællands Brandvæsen.

Ud over brandmeldinger skal den nye vagtcentral også håndtere nødkald fra hjemmeplejen i de fem kommuner, og så er der mulighed for øvrige opgaver med tiden.

”Der er stort set ingen øvre grænse for hvad vi eller kan tage ind på vagtcentralen, vi kan stort set passe alt det kommunerne vil have os til, men det er der ingen aftale om på nuværende tidspunkt, men det kunne fx være tyverialarmer, videoovervågning af en skole eller gps overvågning og andre tekniske alarmer”, siger Sven Urban Hansen.

De seks nye job er slået op og ansøgningerne er begyndt at komme ind, sekretariatslederen håber på at de seks nye medarbejdere kan være ansat pr. 1. januar 2017, og inden februar skulle den nye vagtcentral være i drift.

Kalundborg har faktisk tidligere haft en døgnbemandet vagtcentral, men det ligger flere år tilbage, nu kommer den døgnbemandet vagtcentral tilbage igen.

Fakta:

Vestsjællands Brandvæsen er en fusion af beredskaberne i Holbæk, Kalundborg, Lejre, Odsherred og Sorø, som er organiseret i et § 60 selskab, der blev etableret ved årsskiftet 2016.

Der er 65 fastansatte medarbejdere, 150 deltidsbrandfolk og 135 frivillige tilknyttet beredskabet fordelt på 14 lokaliteter.

Vagtcentralen vil være placeret på brandstationen i Kalundborg, hvor også sekretariat og ledelse er placeret.

Vestsjællands Brandvæsens dækningsområde er på 2.088 km2, der bor der ca. 206.000 indbyggere og der foretager årligt ca. 1.750 brand- og redningsudrykninger og afvikles ca. 1.500 brandsyn.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0