AnnonceLuk annonce
Døden digitaliseres

03-02-2017

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Fra i dag kan man købe en e-gravplads til en eller flere af sine kære, som man savner. Hidtil har en gravsten på en kirkegård været den eneste håndgribelige forbindelse til de kære, som har forladt en, men et nyt initiativ vil tage minderne ind i den digitale tidsalder.

På en e-gravplads er det muligt at skabe personlige digitale gravsteder, som kan ændres og opgraderes med det indhold, man selv ønsker. Hanne Jensen, der er idémager bag e-gravplads.dk, forestiller sig helt konkret, at man uploader eksempelvis billeder, video og tekst til det digitale gravsted.

”Tanken er, at man oftere, via notifikation til sin kalender, sikrer et fortsat nærvær med dem vi holder af – også efter at de er gået bort. Når vi mister dem vi holder af, har vi alle behov for at holde fast. Vores kære forsvinder ikke fra vores hjerter, selvom de er forsvundet fra jorden. En traditionel gravsten er en fin måde at mindes sine kære på, men i en travl hverdag får man ikke altid besøgt gravstedet, så ofte som man gerne vil,” siger Hanne Jensen og fortsætter:

”Har man en anden religion end kristendom, eller er slet ikke religiøs, er e-gravplads også et godt alternativ til kirkegården.”

I en tid, hvor alt bliver digitaliseret, er det måske naturligt, at også det fysiske gravsted kan suppleres af et digitalt.

”Vores forhold til døden skal gerne følge med tiden – det håber jeg, at e-gravplads kan være med til at sørge for,” siger Hanne Jensen.

E-gravplads foregår på den måde, at man køber et login til hjemmesiden, og derefter har man mulighed for at oprette et ”gravsted”.

”Idéen har jeg rodet med i lang tid. Det kom sig vel af, at vi, i familien, har været hårdt ramt af dødsfald, og det er åbenbart ikke noget, man rigtig snakker så meget om. Døden er stadig tabubelagt. Folk er døde, de forsvinder. Men sådan er virkeligheden jo ikke. Man har brug for at bearbejde sin sorg, og folk gør det på mange måder. Min svoger og svigerinde mistede deres lille dreng på 3 år, og de besøger hans gravsted hver dag. Det ville måske være lettere, hvis de også kunne mindes ham på tlf. via en app, og der se billeder osv. med ham. Man kan også sagtens dele et e-gravsted, så længe alle dem, der deles med, er brugere på e-gravplads.dk, men det er vigtigt for mig at understrege, at det er en personlig app,” siger Hanne Jensen.

Man kan læse mere om e-gravplads på hjemmesiden, klik herFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0