AnnonceLuk annonce
Diskussion om skolevej

09-01-2018

Bilerne skal ind over det markedere område til cyklisterne, for at passere det nye helleanlæg. Foto: Jens Nielsen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

På Bredekildevej i Kalundborg har man netop lavet et nyt Helleanlæg lige umiddelbart inden og efter, man drejer op til Musisk Skole og 10. Klassecenter (KTC). Hvorvidt helleanlægget er en god løsning, er der delte meninger om.

Det nye helleanlæg, som Kalundborg Kommune netop har etableret på Bredekildevej i Kalundborg, giver anledning til diskussion blandt borgerne om, hvorvidt det skaber mere eller mindre tryghed på vejen. Hele idéen bag er nemlig, at man har fået det lavet, da kommunen har fået mange henvendelser fra borgere, der ønsker en mere sikker skolevej for deres børn, når de skal til Skolen på Herredsåsen. Man har ønsket et fodgængerfelt med Torontoanlæg (gule blinklys), men det mener kommunen ikke er en god løsning, da det vil skabe falsk tryghed lige her.

”Vi følger jo selvfølgelig afmærkningsbekendtgørelsen, og i det her tilfælde har man vurderet, at det vil skabe en falsk tryghed at lave et fodgængerfelt her. Vi lytter naturligvis til de mennesker, der netop sidder med den slags hver dag, og hvis arbejde er at undersøge, hvad der fungerer og ikke fungerer de forskellige steder i trafikken. Vi har lavet denne løsning for at skabe mere tryghed for skolebørnene, og det mener vi, er opfyldt. Vi er dog ikke helt færdige med afmærkningen endnu,” fortæller Jytte Nørup, der er vejingeniør ved Kalundborg Kommune.

Det, mange mener skaber en farlig situation ved de nye helleanlæg er, at man skal krydse de stiplede linjer, der er til cykelstien på vejen, for at passere helleanlægget i bil. Men det afviser Jytte Norup.

Der er jo netop stiplede linjer, fordi det indikerer, at biler må køre henover, ligesom de i øvrigt også må parkere henover. Det må man fx ikke på en almindelig cykelsti. Det er ikke noget problem i måden, det er lavet på. Hvis der ikke er plads på vejen pga. en cyklist eller lign., så må du holde tilbage. Sådan er reglerne. Men det er altid svært, når der kommer et nyt vejanlæg, og tingene pludselig er lidt anderledes fra, hvad man er vant til,” siger Jytte Nørup, og understreger, at helleanlægget er lavet for, at bilerne skal sænke farten, for at det bliver mere trygt for især skolebørn at færdes i området.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0