AnnonceLuk annonce
Direktørerne bestemmer.

03-10-2019

Læserbrev:

Direktørerne bestemmer

Kommunaldirektøren i Kalundborg Jan Lysgaard forklarer i politiserende vendinger på en video til personale og politikere, at politikerne reelt ikke har penge til forbedringer af velfærden. Årsagen er, efter min mening, at dette års budget, som primært er udarbejdet af direktørerne, ikke har været præcist nok. Vi er derfor nødt til at lukke ”huller” og så er der ikke flere penge. Ifølge Jan er det demografien der presser økonomien.

Det er delvist rigtigt, men det er også vores mange sociale udgifter, grundet manglende forebyggelse, der presser økonomien. Jan Lysgaard henviser til diverse besparelsesforslag fra to dyre KL-konsulenter. Det går for vidt at gennemgå alle forslagene. Men her er nogle eksempler. 3 daginstitutioner - i Reerslev, Høng og Løve, skal samles sandsynligvis til en i Høng.

Dette forslag har personale og forældre en uge, at forholde sig til, hvilket naturligvis er useriøst. Endnu mere grotesk er det, at politikerne ikke har nået på budgetseminaret at forholde sig til forslaget. Af andre besparelser er der, at pædagogerne nu ikke mere skal spise morgenmad sammen med børnene og en sovevagt kan lave noget arbejde når børene sover, mon ikke de allerede gør det. Fremover skal der kun være 2 udskolingsskoler i kommunen – en i nord og en i syd. Et meget omfattende forslag, som kræver grundige diskussioner bl.a. om skolestrukturen, som der ikke er tid til at tage, hvilket heller ikke er seriøst. Men det er nu op til os politikere, at finde hoved og hale i det sammensurium som direktørerne har fremlagt.   

Niels Erik Danielsen
Kommunalbestyrelsesmedlem


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0