AnnonceLuk annonce
Direktøren burde løsrive sig fra sit regneark.

04-09-2018

Læserbrev: Direktøren burde løsrive sig fra sit regneark

Gennem nogen tid har man kunnet følge de problemer med arbejdsmiljøet, man har på Skolen på Herredsåsen. De er ikke af nyere dato, da de begyndte efter den nuværende leder tiltrådte.

Det er primært en ledelsesopgave at skabe et godt arbejdsmiljø.

Herredåsens leder tager tilsyneladende ikke den opgave på sig, men søger at tørre den af på medarbejderne. Søger man nyt job, kan det være et tilvalg af noget nyt og/eller et fravalg af det hidtidige. Jeg ved fra flere tidligere medarbejdere på Herredsåsen, at det her primært er sidste årsag.

Lederen mener tilsyneladende, man uden videre kan erstatte erfarne, kompetente medarbejdere, som har relevante uddannelser med nybagte studenter,arbejdsløse akademikere eller hvem man nu kan få fat i. Det skal jeg ikke kommentere, det kommenterer helt sig selv.

I Nordvestnyt 23.8 giver såvel udvalgsformand som direktør for børn og uddannelse deres besyv med. Begge har benene solidt plantet i den blå luft. Ingen af dem kender til problemer på skolen, man taler åbenbart ikke med personalet. Det bekræftes også af det gyselige management udtryk man bruger - personaleomsætning. Åbenbart er personalet i Kalundborg kommune døde produkter og ikke levende mennesker.

Udvalgsformanden toner rent flag. Skolerne skal agere i et frit marked. Åbenbart skal de blot levere ydelser, hvor elever og forældre er forbrugere, der frit skal kunne zappe rundt. Om det vil skabe bedre forhold er mere end tvivlsomt. Eneste bud han kan give på forbedringer er at skolerne skal oppe sig. Hvad han mener med det er uklart - mon han selv ved det - og mon han siger det samme til dansk landbrug oven på sommerens tørke. Følger man hans tankegang om fri konkurrence, må det vel være på lige vilkår. Her har han det politiske ansvar for, at kommunens skoler kan tage konkurrencen op.

Man har ikke hidtil set tiltag i den retning fra samme formand. Derimod erklærer han uafladeligt friskolerne sin kærlighed. I en konkurrencesituation forventer man vel ikke, en af aktørerne åbenlyst støtter konkurrenten.

Til direktørens udsagn er tre ting at sige: Hun sammenligner frafaldet fra Herredsåsen med andre af kommunens skoler, for efterfølgende at finde ud af, det kan man ikke - hun har åbenbart svært ved at skelne mellem æbler og pærer. Problemer et sted løser man vel heller ikke ved at hævde, de er større andre steder. Endelig kunne direktøren måske løsrive sig fra sit regneark, komme ud i virkeligheden og tage fat om problemerne.

Hun henviser så til en trivselsundersøgelse, man vil foretage på skolen. Mon ikke konklusionerne her vil være givet på forhånd. Man kan også konkludere, at med de holdninger, man møder hos de øverst ansvarlige for skolevæsenet, må man have sine tvivl om, Kalundborgs skoler kan bringe sig ud af sin nuværende situation.

Jens Jørgen Jørgensen

Vagtelvej 33, Kalundborg. Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0